To je to što me zanima!

ISIL objavio video u kojem 10-godišnjaci ubijaju zatvorenike

Dječaci na snimci trče ruševnom tvrđavom dok ne pronađu zatvorenike koji potom govori svoje ime, datum rođenja i objašnjava svoju ulogu u prorežimskim snagama
Vidi originalni članak

Skupina Islamska država ( IS) objavila je u četvrtak video-snimku na kojoj šest dječaka-vojnika pogubljuju članove sirijskih snaga sigurnosti, koje je otela ta džihadistička organizacija.

Video snimka prikazuje desetogodišnjake kako uče vjerske tekstove i vježbaju borbu prsa o prsa, a šetorica njih izabrani su za slanje poruke protivnicima IS-a tako što ubijaju članove sirijskih snaga sigurnosti.

Dječaci na snimci trče ruševnom tvrđavom dok ne pronađu zatvorenike koji potom govori svoje ime, datum rođenja i objašnjava svoju ulogu u prorežimskim snagama.

Video-snimka za koju IS navodi da je snimljena na istoku sirijske pokrajine Deir ez-Zor prikazuje djecu dok pogubljuju šest zatvorenika - pet ih je ubijeno vatrenim, jedan hladnim oružjem.

Program koji je IS nazvao "lavići kalifata"  pruža intenzivnu vojnu i vjersku obuku djeci u područjima koje kontrolira ta ekstremistička skupina u Siriji.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (SOHR), IS je od početka godine unovačio više od 1100 djece, a više od 50 ih je poginulo.

"Zapanjujuće je što IS to ne skriva", rekao je ranije ove godine Nadim Hourny, zamjenik predsjednika Human Rights Watch za Bliski Istok i Sjevernu Afriku.

IS je ranije objavljivao brojne snimke barbarskih pogubljenja koje su postale njegovo glavno propagandno oružje. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 04.12.2015.

    Zašto se u Hollywoodskim studijima najmodernijom FX tehnologijom ne snimi serija montiranih i lažiranih snimaka kako savezničke snage kolju i deru kožu sa ISILovaca pa se te "snimke" plasiraju među njih, onako malo za popravljanje raspoloženja?

  • 04.12.2015.

    A neće objaviti kakva im bolest tamo hara (lišmanijaza)??

  • BLACKDOG 04.12.2015.

    Njima su obećali Playstation! Za svaku osudu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare