To je to što me zanima!

Iskočite iz dugova: Dođite na radionice i izađite iz blokade

Osam radionica u proljetnom ciklusu pokazale su veliko zanimanje građana. Obišli smo sve veće gradove Hrvatske i od četvrtka, 22. studenog, opet su u Zagrebu
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga banaka u suradnji s tvrtkom BE-ON ove je godine imala osam radionica za prezadužene građane ‘Iskoči iz duga’. Na njima su financijski stručnjaci ukazivali kako mnogi ne znaju da imaju mogućnost izaći iz blokade relativno brzo i to prije svega zaposleni te oni sa stalnim primanjima.

- Osam radionica u proljetnom ciklusu pokazale su veliko zanimanje građana. Obišli smo sve veće gradove Hrvatske i od jeseni smo opet u Zagrebu. Na radionicama smo potvrdili da je građanima potrebna pomoć da ih se vodi kroz proces restrukturiranja dugova kao i kroz pregovore s vjerovnicima kako da otplate svoj dug - rekao je Igor Škrgatić, direktor BE-ON, koji vodi radionice i izravno razgovara s blokiranima. 

Direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović osvrnuo se na dva nova zakona koja su nedavno donesena kao pomoć blokiranima. 

- U rujnu smo vidjeli prve pozitivne promjene jer se smanjio broj blokiranih i visina njihova duga. Ali ćemo pravi učinak vidjeti tek za godinu dana - rekao je Adrović. Dodao je da su Vladine mjere usmjerene na linearnu zaštitu nezaposlenih dužnika i na linearni oprost poreznih dugova. 

- Ostao je ipak problem zaposlenih koji su pred blokadom ili su u blokadi. Njima želimo dati podršku na radionicama. Svatko tko radi i ima redovna primanja treba stručnjaka da svoje dugove konsolidira - rekao je Adrović. Iduća radionica bit će u četvrtak 22. studenog u 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu (dvorana 6) u Ulici grada Vukovara 68. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • škver 20.11.2018.

    Nikada nisam bio u dugu.

  • bubojed 20.11.2018.

    Iskocio sam iz duga, tak da sam preletio preko 3 granice i sad zivim ko gospodin covjek. Nemam vise dugova, ne tlaci me vodovod da nisma platio vodu, HEP mi ne salje prividne racune. Hranim se normalno, putujem i miran sam

Komentiraj...
Vidi sve komentare