To je to što me zanima!

'Islam ne pripada Europi, mi ne želimo izbjeglice u Mađarskoj'

Orban kaže kako razumije stav Nijemaca i Francuza koji zagovaraju multikulturalna društva, ali ističe da Mađari sami odlučuju žele li to ili ne, a odgovor je da ne žele
Vidi originalni članak

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da islam duhovno ne pripada Europi te da je to religija koja utvrđuje pravila nekog drugog svijeta.

- Islam nikad nije pripadao Europi, u nju je došao nepozvan - rekao je Orban u intervjuu za njemački tjednik Focus.

Time je opravdao protivljenje Mađarske prihvaćanju tisuća izbjeglica iz arapskog svijeta, a ogradu koju je podigao na granici s Hrvatskom i Srbijom nazvao je "zaštitom europskih kulturnih vrijednosti".

Orban kaže kako razumije stav Nijemaca i Francuza koji zagovaraju multikulturalna društva, ali ističe da Mađari sami odlučuju žele li to ili ne, a odgovor je da ne žele. 

- Pravo na život u Njemačkoj ili Mađarskoj imaju samo oni koji su za to radili. To su primjerice turski radnici koji su u Njemačku došli između 1960. i 1970. godine. Oni su većinom muslimani, ali pripadaju njemačkoj i europskoj povijesti - kaže Orban. 

>>>>Otkrivamo što muškarac mora nositi kad izađe iz automobila

Idi na 24sata

Komentari 180

  • SAINT 17.10.2015.

    a ko nas vodi jadni mi

  • mariocalabrese 17.10.2015.

    Svaka cast Orbanu covjek je iskren.

  • BARUH 17.10.2015.

    Nisu se ni Mađari 56. uklapali u kulturu zapadnih zemalj u koje su bježali pa ih nitko nije dočekivao bodljikavom žicom, ali izgleda se opanak opapučio pa stekao visoko mišljenje o sebi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare