To je to što me zanima!

Island izdao alarm, na vulkanu su zabilježili manju erupciju

Islandska meteorološka služba upozorila je da je na vulkanu Bardarbungi počela manja erupcija. Zračni prostor na području oko vulkana je za sada zatvoren
Vidi originalni članak

Island je izdao crveno upozorenje za zrakoplovnu industriju zbog pojačane aktivnosti vulkana Bardarbunga, što znači da su vjerojatne emisije vulkanskog pepela na nebu, objavio je BBC

Crvena uzbuna je najviši stupanj na petostupanjskoj ljestvici upozorenja koja vrijedi na Islandu, otočnoj državi koja se nalazi na vulkanski vrlo aktivnom tlu. 

Islandska meteorološka služba upozorila je da je na Bardarbungi u tijeku manja erupcija. Zračni prostor na području oko vulkana je zatvoren, ali su sve islandske zračne luke za sada još uvijek operativne. 

Tamošnje vlasti su još u srijedu evakuirale dio stanovništva koje živi u naseljima u blizini vulkana zbog straha od erupcije. 

Podsjetimo, prilikom erupcije islandskog vulkana Eyjafjallajokull 2010. godine, Europu je prekrio oblak pepela te potpuno paralizirao zračni promet nad većim dijelom Europe. Avioprijevoznici su tada, procjenjuje se, izgubili između 1,5 do 2,5 milijarde eura.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Sunce malo_1 24.08.2014.

    Kataklizma sveopća će uslijediti... Zemlja nam vraća za sve loše što joj radimo.

  • IlijaGromivnik 24.08.2014.

    To je samo vagabundo.

  • Jeeleenaayy 23.08.2014.

    Drma evo i kod mene, manja erupcija, ali vrijedilo je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare