To je to što me zanima!

Island je u šoku: Tijelo ubijene djevojke (20) pronašli na plaži

Na Islandu živi 330.000 ljudi, a od 2001. godine bilježe 1,8 ubojstava godišnje. Ubojice su uglavnom bili pijani ili je riječ o psihičkim bolesnicima
Vidi originalni članak

Islanđanka Birna Brjansdottir (20) pronađena je mrtva. Ona je nestala prije osam dana. Cijeli je otok u šoku jer Island ima jednu od najnižih stopa zločina u svijetu i ubojstva su vrlo rijetka.

Guardian piše da je Birna pronađena mrtva na plaži južno od Reykjavika, a tražili ju je više od 700 ljudi. Policija je objavila da su priveli dva mornara s Grenlanda u vezi s nestankom djevojke 14. siječnja u Reykjaviku. Djevojku su nadzorne kamere snimile kako je nakon zabave u kafiću otišla sama u snijeg i maglu. Kupila je kebab, a kamere su snimile i crveni automobil pakiran kod broda na kojem su radila dvojica uhićenih mornara. Policija je utvrdila da su automobil unajmili mornari. U automobilu je pronađena krv nestale djevojke. Njezine cipele našli su u blizini broda.

Na Islandu živi 330.000 ljudi, a od 2001. godine bilježe 1,8 ubojstava godišnje. Ubojice su uglavnom bili pijani ili je riječ o psihičkim bolesnicima. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Carlous 24.01.2017.

    Tužno i žalosno. No Island je poseban, to treba vidjeti, doživjeti, al od tamo se nemože pobjeći ni za zločin ni za išta drugo...

  • Mthesecond 23.01.2017.

    ˝Zemlja je bila pred potpunim bankrotom 2008...Kriza je izazvala duboko nepovjerenje u vladu, a tradicionalno miroljubiv narod odjednom se našao na ulicama gdje je tjednima protestirao i tražio da netko preuzme krivnju za nastalu situaciju. Odbili su plaćati dugove koje nisu napravili, a protesti su doveli do ideološkog zaokreta i smjene vlade. Nezavisna stranka izgubila je i u svom najjačem uporištu, Reykjavíku, koji je bio dugogodišnja utvrda konzervatizma, a na mjesto gradonačelnika glavnoga grada zasjeo je komičar Jón Gnarr, osebujan lik koji se nikada prije nije bavio politikom, no narod mu je poklonio više od 35 posto glasova. To, zapravo, nije bilo ništa neobično, ako se uzme u obzir da su Islanđani oduvijek kršili tabue kada je politika u pitanju: Island je još 1980. godine izabrao prvu ženu predsjednicu na svijetu - Vigdís Finnbogadóttir, koja nije imala nikakvog iskustva u politici, već je radila kao turistički vodič i menadžerica kazališta, a Jóhanna Sigurðardóttir bila je prva premijerka na svijetu koja se javno outala kao lezbijka...Jedna su od deset najbogatijih zemalja na svijetu i jedna od zemalja s najvećom stopom pismenosti,jedna je od najhomogenijih nacija svijeta,i dok druge zemlje ratuju zbog nafte, Island je samo jednom skoro zaratio s Velikom Britanijom i to - zbog ribe˝ :))) I zanimljivo imaju nenaoružanu policiju,a 90.000 dugih cijevi,vatrenog oružja registrirano na 300.000 ljudi ali nema problema s pucnjavom :)) Nevjerojatni su ti Islanđani :)

  • jelenaZGB 23.01.2017.

    opet migranti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare