To je to što me zanima!

Island: Policajci brutalno ubili polarnog medvjeda

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Medvjed, mužjak od 250 kilograma, najvjerojatnije je u Skagafjordur došao s Grenlanda plivajući 300 kilometara. Trebali su ga samo uspavati
Vidi originalni članak

Prvog polarnog medvjeda koji se na Islandu pojavio u 20 godina brutalno su ubili tamošnji policajci, a snimka ubojstva postavljena je na internet. Mužjak, težak oko 250 kilograma, najvjerojatnije je u Skagafjordur došao s Grenlanda plivajući nevjerojatnih 300 kilometara. Plan je bio medvjeda uspavati te ga vratiti na Grenland, no islandska policija zaključila je kako je najsigurnije medvjeda odmah ubiti.
- Na uzvisini je bilo magle i nismo htjeli riskirati da medvjed nestane i pobjegne - objasnio je odluku glasnogovornik policije Petur Bjornsson. Kako prenosi News, ministar zaštite okoliša dozvolio je ubijanje medvjeda jer sredstvo za uspavljivanje nisu imali u tom trenutku na Islandu, a njegovu nabavku trebali bi čekati najmanje jedan dan. Međutim, veterinar koji je bio na terenu s policajcima rekao je kako je u svome autu imao sredstvo za uspavljivanje. SAD je nedavno polarne medvjede svrstao u zaštićene vrste, a znanstvenici predviđaju da će njih 25.000, koliko ih ima, izumrijeti do 2050. godine.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • papagalo80 05.06.2008.

    Je ga svi serete.. e ubili jadnog medu i sl. da mi je samo znati koliko je danas od svih vas ručalo meso... i onda ćete reći da to nije isto.. A kakva bi bila situacija da ste se tu prvi nasli sa malim medom lice u lice, onda bi vikali a gdje je policija i zasto ne štiti svoje građane. Pozdrav svim malodušnima.

  • Nocerino 05.06.2008.

    ubio bi ja njih i reko da nisam vidio od magle

  • marnisk91 05.06.2008.

    Tko ne voli životinje ne voli ni ljude!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare