To je to što me zanima!

Išli autom u 'đir' po mećavi na Velebit, spasio ih HGSS: 'Auto će izvući tek kad snijeg okopni'

Osobni automobil dvojice avanturista ostao je zatrpan u snježnom zanosu na Tulovim gredama. Pružio je sigurnost neopreznim pustolovima dok su čekali pomoć. Morat će čekati da okopni snijeg ili angažirati kakav bager da ga izvuče..
Vidi originalni članak

Telefon je  zadarskoj stanici Hrvatske gorske službe spašavanja zazvonio u utorak u 18.30 sati. Vani je puhala strašna bura i padao snijeg. Dvojica muškaraca u mećavi odlučila "napraviti đir" Majstorskom cestom.

To je stara makadamska planinska cesta koja spaja Obrovac i mjesto Sveti Rok preko Velebita te "siječe" autocestu  iznad samog istoimenog tunela.

- Nisu poslušali ni Hrvatski autoklub ni medije i krenuli su, vjerojatno u avanturu, cestom koja je inače zimi, zbog planinskih uvjeta, zatvorena za promet. Poziv smo dobili od centra 112, a glasio je da su dvije muške osobe zapele na Tulovim gredama, zatrpane u snijegu te da ne mogu ni naprijed ni nazad pa su pozvali pomoć. Snijeg je padao cijelo vrijeme i puhala je jaka bura. Krenula su dva naša tima sa specijalnim vozilima, quadovima sa snježnim gusjenicama. Jedno vozilo krenulo je regularnim putem, od Obrovca uzbrdo, ali su morali odustati zbog vlastite sigurnosti. Nisu ništa vidjeli u silnoj mećavi i zapusima snijega. Vratili su se te zajedno s drugim takvim vozilom prošli autocestom, nakon što su otvorili dionicu od Maslenice do tunela te su se na Majstorsku cestu uključili na južnom portalu tunela. Tim putem uspjeli smo se probiti do Tulovih greda. Evakuirani su u 23 sata. Nisu bili ozlijeđeni, a riječ je o muškarcima srednje životne dobi - kazao nam je dežurni gorski spašavatelj.

Osobni automobil dvojice avanturista ostao je zatrpan u snježnom zanosu na Tulovim gredama. Pružio je sigurnost neopreznim pustolovima dok su čekali pomoć.  

- Automobili su ostali zameteni u snijegu. Morat će čekati da okopni snijeg ili angažirati kakav bager da ga izvuče - procjenjuju gorski spašavatelji.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Usora1 07.04.2021.

    A sad im ispostavite racun, u djiru...

  • no sleep 07.04.2021.

    Ko kaze da nismo ko svicarska.. kolko para imamo kad ovakve budale džaba vadimo

  • mama2misa 07.04.2021.

    Ja bi im samo odnjela nesto klope i vode,sator i da di zapale vatru pa neka se snadju kako znaju i umiju.Trositi uzalud vrijeme HGSS-u je isto kao i bezveze zvati policiju ili hitnu jer se uvijek dogodi da bas u to vrijeme nekome stvarno treba pomoc ali ne moze ju dobiti jer oni spasavaju budale koje same traze nevolju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare