To je to što me zanima!

Ispalio raketu na svadbi i zapalio okolicu Omiša

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mario Grbavac (28) policiji je priznao da je ispalio raketu koja je izazvala požar. Stanovnici su pomagali vatrogascima gasiti požar
Vidi originalni članak

Požar koji je planuo u subotu poslijepodne i cijele noći na nedjelju harao iznad naselja Duće, Dugi Rat i Sumpetar kraj Omiša stavljen je pod kontrolu u nedjelju ujutro oko 8.30 sati. Spaljena brda omiškoga kraja pokazuju da je posrijedi bila ogorčena borba s vatrenom stihijom, u kojoj, srećom, nije bilo ozlijeđenih ni veće materijalne štete. Rubovi požara na mnogim su mjestima došli nadomak kuća. Stanovnici mjesta su s vatrogascima iz cijele Dalmacije u borbi protiv vatre i snažnog vjetra uspjeli sačuvati svoje domove. Zbog požara je u noći na nedjelju nekoliko sati bio zatvoren promet Jadranskom magistralom. Obitelji Tomić iz Dugog Rata ovo je već četvrti požar pred kućnim pragom. Požar su im pomogli gasiti rodbina, prijatelji i susjedi.
- Gadno je bilo, sinko. Gorilo je na sve strane, a mogli smo samo polivat vodom da nam kuću ne uvati - pričaju Marija i Petar Tomić. Najgori je požar, kažu, bio 1975. Njihov sin Blaž (28), pripadnik DVD-a, slučajno se u subotu zatekao nedaleko od doma.
- Vidio sam kako mi požar dolazi do kuće. Srce mi se uzlupalo, ali morao sam natrag u Duće na položaj - kaže vatrogasac sa 13 godina volonterskog staža. Na drugom kraju mjesta požar je gotovo “poljubio” zidove kuće obitelji Roguljić.
- Nisam paničario. Rekao sam ljudima da polijevaju vrata i prozore, jer zidovi neće gorjeti- “ispalio” je, unatoč svemu, dobro raspoloženi Srećko Roguljić. Osim od vatre, opasnost je prijetila i od dima, pa su se ljudi štitili omotavši lica vlažnim krpama. Omiškoj policiji prijavio se Mario Grbavac (28) i priznao da je u svatovima ispalio raketu koja je najvjerojatnije izazvala požar.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • diki 22.10.2007.

    Slažem se sa BLOFONCOM, veliku kaznu i pljunuti u šaku i neka sadi dok ne pošumi cijelo podrućje. Budala jedna a nema malo godina.

  • zelenožuti 21.10.2007.

    sad više nema šta izgorit

  • Hacker-ri 21.10.2007.

    Ja da sam to zapalio opet bi to zapalio :) mislim na raketu ! Tko je mislio da ce krenut u sumu, a i seljacina sta nije okrenula prema moru ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare