Vodice: Mještani tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak na rivi služe doručak. Turistima su ponudili pogače, fritule, kroštule, šunku, ali i pletenicu dugu 2,5 m
Vidi originalni članak
Više od tisuću gostiju besplatno je doručkovalo na rivi u Vodicama. Već tradicionalno, 23. put po redu, Vodičani za Uskrsni ponedjeljak na rivi služe doručak kojim otvaraju turističku sezonu. Među tradicionalnim delicijama, uskršnjim jajima, pogačama, fritulama, kroštula, šunkom... se našla i divovska pletenica ili 'karitula', kako se ovdje kaže. Radili su je tri dana. U nju su stavili 300 jaja, 100 kilograma brašna i skoro deset kilograma kvasa i soli. Radi se o najvećoj uskršnoj pletenici ikad napravljenoj. Duga je čak 2,5 metara, a Vodičani kažu da bi spekli i veću samo da u mjestu imaju veću peć.