To je to što me zanima!

Ispitno ročište: Jadrankamen duguje oko 206 milijuna kuna

Radi se, sklapaju se novi ugovori i moje je mišljenje da tvrtka ima budućnost. Ipak, puno toga ovisi o pregovorima s bankama koje su i najveći vjerovnici, rekla je Bašić
Vidi originalni članak

Stečajna upraviteljica Jadrankamena, Anči Bašić, priznala je na ispitnom ročištu na splitskom Trgovačkom sudu u cijelosti iznos od 16 milijuna kuna koliko radnici potražuju od tvrtke. Jadrankamen inače duguje oko 206 milijuna kuna.

- Neka su potraživanja osporena pa tu brojku ne možemo uzeti kao striktnu - rekla je Bašić.

Na ročištu je bio i Tonči Drpić koji je tražio da se ospore potraživanja raznih gospodarskih subjekata za usluge koje navodno nikad nisu izvršene. Sudac Bačić odgovorio mu je da će se to dokazivati u sudskom postupku.

Nakon ročišta održana je i skupština vjerovnika na kojoj je rečeno da trenutno u Jadrankamenu radi 110 radnika.

- Radi se, sklapaju se novi ugovori i moje je mišljenje da tvrtka ima budućnost. Ipak, puno toga ovisi o pregovorima s bankama koje su i najveći vjerovnici - rekla je Anči Bašić.

Tonči Drpić očekivano se nije složio.

- Anči Bašić u Jadrankamenu se snalazi kao riba na suhom, a tvrtka nikad nije bila u goroj situaciji. Sve se radi kako bi se tvrtka uništila kako bi Bruno Orešar prodao atraktivno zemljište Rusima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • optimistika 24.03.2013.

    Ne jadran kamen nego oni koji su čupali lovu i uništavali ,pa svi naši političari imaju brdo love,vile uz more,dobre aute ,.otkuda kad sve propade ..

  • Taragea 23.03.2013.

    Gospodina vlasnika predati bankama i radnicima u dužničko ropstvo. Neka tuca kamen za njih. Kome je dao reket za dobiti takvu firmu, neka mu ga vrati.

  • MALI IVICA_1 22.03.2013.

    Poštovani, počnite pisati sa isključenim Caps Lockom isto kao i svi ostali korisnici na portalu. Hvala unaprijed! Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare