To je to što me zanima!

Ispituju generala o spornoj nabavci kamiona MORH-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Stazić je predložio ispitivanje Joze Miličevića koji je u vrijeme sporne nabave bio v.d. glavnog inspektora obrane i to prije nego ode u SAD
Vidi originalni članak

Optužbe za uhođenje, utjecanje na svjedoke te negodovanje oporbe jer MORH nije u zakonskom roku dostavio traženu dokumentaciju obilježile su i posljednju sjednicu Povjerenstva koje ispituje spornu MORH-ovu nabavu kamiona. Predsjedavajući Nenad Stazić (SDP) predložio je da se na idućoj sjednici ispita svjedok general Jozo Miličević koji je u vrijeme sporne nabave bio v.d. glavnog inspektora obrane i to prije nego ode na školovanje u SAD. HDZ-ov Krunoslav Markovinović prozvao je Stazića da se u Saboru sastao s Miličevićem.
- Pretpostavljam da je ispitan, a nisu bili prisutni članovi Pojerenstva pa ne znamo da li je bilo utjecanja na svjedoke ili nije - ustvrdio je HDZ-ov Krunoslav Markovinović. Stazić je uzvratio da je riječ o privatnom susretu.
- Nisam znao da se moji susreti privatne naravi prate. To mi je novost - rekao je Stazić. HNS-ov Goran Beus Richemberg upitao je uhode li se i ostali članovi Povjerenstva ističući kako to nije ozračje u kojem se može normalno raditi. Nakon dva sata natezanja članovi Povjerenstva usuglasili su se da se u petak ispita general Miličević, ali pod uvijetom da MORH članovima Povjerenstva do četvrtka dostavi tražene dokumente. Stazić je predložio i da se pokrene sudski postupak protiv MORH-a zbog nedostave niza traženih dokumenta. Ukoliko to ne učini Povjerenstvo, to će, kaže, učiniti on sam.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare