To je to što me zanima!

Ispituju muškarca (51) koji je palio požare kod Radovina

Muškarac (51) je i ranije povezivan s paležima oko Radovina i Slivnice Donje u zadarskom zaleđu. Policiji daje oprečne odgovore no susjedi tvrde on pali vatru
Vidi originalni članak

U zadarskoj je policiji 51-godišnjak kojem tek trebaju dokazati je li piroman ili nije, budući da su njegovi odgovori na policijska pitanja proturječni. To je čovjek kojeg je u nedjelju poslijepodne vidio pilot kanadera kako pali nove požare blizu Radovina, gdje su vatrogasci u isto vrijeme gasili vatru zapaljenu nešto ranije. Javili su policiji, a ovi su u blizini zgarišta našli i uhitili 51-godišnjaka. On je i ranije bio povezivan s paležima oko Radovina i Slivnice Donje u zadarskom zaleđu. 

- Znamo mi njega. Prije par mjeseci zapalio je jedan požar tu u susjedstvu. Nismo ga ni prijavili jer, što ćeš od njega, naš je čovik iz susjednog sela. Znamo se dugi niz godina i znamo da je bolestan i da voli popiti. Nismo nikad ni razgovarali o tome, nikad ga nisam pitao zašto nam pali šumu,  jer nestane na neko vrijeme nakon što nam potpali vatru. Nema ga i ne pojavljuje se nigdje. Ali, ovoga puta, volio bih da ostane tamo gdje je! Pa vatra nam je došla skroz do ulaznih vrata u dvorište i nije nam bilo svejedno jer je puhala jaka bura - kazao nam je u ponedjeljak Ante Knežević (24) iz zaseoka Kneževići Slivnice Donje. On je u nedjelju branio svoje dvorište s braćom, prijateljem i rodicom, a kaže da su selo branili gotovo svi mještani. 

- Ne znam ni sam koliko sam kanti vode izlio. Pukao me neki adrenalin i dobio sam dodatnu snagu. Ni mišići me danas ne bole jer sam navikao na fizički rad. U glavi mi je bilo samo da spasimo kokoši, guske, i patke. Imam  ih 50-ak i utjerali smo ih u garažu koja mi služi kao mehaničarska radiona. Bilo je strašno. Za kuću se nisam bojao, samo za perad i psa - kazao nam je Ante Knežević.

Dok smo s njim razgovarali, stiglo je priopćenje vatrogasaca da je u tom mjestu buknuo novi požar te da je zapaljen na čak sedam lokacija. Vidio ga je osmatrač s vidilice u Podgradini, a vatrogasci su uskoro dojurili gasiti. Vatrogasni zapovjednik Željko Šoša kazao je da su buknuli u roku od samo nekoliko minuta i to u razmacima od svega 20-ak metara. 

- Ja smatram da su ti požari podmetnuti jer ne može biti slučajno da ih nekoliko slučajno bukne tako blizu jedan drugoga u malo vremena  - kazao je zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša.  

Prije pet godina s područja Radovina i Slivnice bilo je uhićeno četvero ljudi osumnjičenih za piromanstvo.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • black_cat 28.08.2012.

    ponekad bi bilo dobro držati se onoga*oko za oko,zub za zub.. ja bi sve piromane malo potpalila da se cvrlje na laganoj vatrici..

  • ZvonimirŠarić_1 28.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • HR1969 28.08.2012.

    ako se dokaže krivnja postoji penalizacija ...nema para...nema veze. Kramp u ruke i pošumljavaje od listopada do svibnja, a od svibnja do listopada zalijevanje da se mladice ne posuše....

Komentiraj...
Vidi sve komentare