To je to što me zanima!

Isplovili na učenje jedrenja pa se nasukali kod otoka Kaprije

Na jedrilici je bilo sedam članova posade kojima je prvi u pomoć krenuo ribarski brod „Val". Na mjestu nesreće nema onečišćenja mora. Jedrilica je jako oštećena
Vidi originalni članak

Zbog snažne bure, čiji su udari dosezali 35 do 45 čvorova, u nedjelju oko 15 sati kod otoka Kaprije u blizi Šibenika havariju je doživjela 10,68 metara duga hrvatska jedrilica 'Kile'. Polaznici škole jedrenja iz ACI marine Jezera, njih sedmorica, nasukali se na otočićima Dupinići. Odaslali su poziv u pomoć na koji se odazvao ribarski brod 'Val', a na mjesto nesreće ubrzo je došao i brod Lučke kapetanije Šibenik koji je jedriličare prevezao na sigurno i suho u marinu Jezera. Na mjestu nesreće nema onečišćenja mora. 

Jedrilica je jako oštećena, ali njeno odsukavanje nije bilo moguće zbog jake bure. Jedrilica je u vlasništvu čarter tvrtke 'Academia Navalis Adriatica' iz Bakra koja će je zbrinuti čim budu povoljniji vremenski uvjeti. Srećom, nitko od jedriličara nije ozlijeđen.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ping-pong 11.03.2012.

    Ljudi su izašli na more učiti, instruktor je kriv!

  • mimmar 11.03.2012.

    E to su pravi skiperi koji su unesrećili sami sebe. Ali ovi "naši skiperi" unesrećili su svih nas sa cijelom državom. Na kojem li su kursu oni bili????

  • floyd_1 11.03.2012.

    Školarci pali na ispitu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare