To je to što me zanima!

Ispovijest roditelja: Sine moj, znamo da nas čuvaš zauvijek...

Davor (16) preminuo je prije četiri godine na povratku iz škole od srčane anomalije. Iz boli i tuge, roditelji Jadranka i Gordan su shvatili što je snaga ljubavi i duhovnosti
Vidi originalni članak

Iskusili smo najveću bol od svih boli. Palili svijeću i polagali ružu na grob svojega djeteta. Prestrašno. Nevjerica. I bezbroj puta ponovljeno pitanje: Zašto? Rodila sam anđela, a onda se morao vratiti...

Nekoliko je to redaka iz dnevnika Jadranke Ježek (47) iz Zagreba, koji je četiri godine nakon smrti njezina sina postao knjiga “Rajski projekt anđela” - poklon koji posvećuje svojem najdražem - Davoru, Dadi.

Preminuo je nekoliko dana prije 17. rođendana na povratku iz škole. S prijateljima je trčao prema busu u zagrebačkoj Selskoj ulici. Pao je. Srce mu je stalo. Srčana anomalija, objasnili su roditeljima liječnici. Neutješni Jadranka i suprug Gordan (49) nisu znali kako nastaviti život jer on je i bio njihov život. Osmijeh, prvi koraci, polazak u vrtić, školu, rođendani, odrastanje, posljednje riječi prije odlaska u školu: Ajde, bok...

Iskreno pisala je o očaju, krivnji, razočaranju, o ljubavi, ponosu

- U Dadinoj sobi klečimo, ljubimo svaku njegovu knjigu, bilježnicu, vestu - prisjeća se.

Iskreno, proživljavajući svaku suzu, pisala je o očaju, krivnji, razočaranju, o ljubavi, ponosu, o tome kako joj Dado nedostaje.

- Preplavila me teška tuga. Zajecala sam. Oteo mi se nekontrolirani krik boli. Vidim mu lice. Osjećam glas - piše.

Bilo je, još uvijek jest, to njezino i Gordanovo iscjeljenje. Riječi, Dadini prijatelji koji su satima govorili o njemu: Deni, Nikola, Nenad i Matija, ljudi koji su ih usmjeravali u meditaciju, snovi protkani Dadinim riječima, vizije, mirisi, uspomene, duhovnost.

- U početku smo o svemu govorili u prošlosti, a danas sa sigurnošću mogu reći da smo mi roditelji predivnog djeteta koje živi u srcima i mislima.

Spoznala sam da nije otišao slučajno, nego je ispunio svrhu. Promijenio nas je, naučio nas da je najbitnija čista snažna ljubav, razumijevanje, poštovanje, zahvalnost, dobrota, strpljenje, istina.

Knjigom želi pomoći drugima

Bol je tu i neće nestati, ali ovom knjigom Jadranka želi pomoći drugima - biti tu za njih, u njihovoj boli.

Promocija knjige je u ponedjeljak u 19.30 sati knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • piton_u_hlacama 15.05.2014.

    ne znam sta bih rekao, pretuzno doista...Ali vjerujem u zivot nakon smrti, tako da vjerujem da je njihov sin na dobrom mjestu.

  • Vjerujem_1 12.05.2014.

    Najtužnije što roditelji mogu doživjeti! Nadam se da je pisanje knjige zaista pomoglo u svladavanju emocija. Roditeljima želim mir i nadu, a njihovom djetetu pokoj vječni!

  • user_46331 12.05.2014.

    Kako je nama majkama koje smo izgubile djecu isto. Mom sinu će za par dana biti 6 godina.Bol nije prestala čak je još jača, rodiš anđela i odleti put visina, slične riječi rastanka bog majko vidimo se, nakon toliko godina i dalje osjetim miris njegove kože, pod prstima osjetim mekoću njegove kose, imam osjećaj da je uvijek tu oko mene, čak mi se čini da osjetim njegov dodir na licu dok ležim u večer, ostaje tisuću pitanja bez odgovora. Naši anđele ispune svoj zadatak na zemlji i jednostavno odlepršaju, a ta sekunda roditelja izbaci iz temelja i više nema života. Ostaje tuga, bol, žalost i vjera da ćemo se opet sresti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare