To je to što me zanima!

Ispovijest udovice: Korade je izrešetao i moje srce...

Udovica heroja Marija Kusanića prvo je izgubila dijete, a onda i najveću ljubav. Mario, pripadnik Kobri, izdahnuo je pod rafalnom paljbom Koradea
Vidi originalni članak

Tog sam se jutra žurila iz noćne smjene. Kao da me nešto tjeralo, otišla sam ranije s posla. Mario mi je otključao vrata, vezao je cipele. Nasmiješio se kad me vidio. Rekla sam mu: “Samo sam te htjela vidjeti prije nego odeš”, prisjetila se posljednjih trenutaka sa svojom najvećom ljubavi Blanka Kusanić (25) iz Karlovca, udovica hrabrog policajca Marija (32). Bio je četvrtak 3. travnja, pet minuta do sedam sati. Mario je zavezao cipele, poljubio Blanku i otišao u Veliku Veterničku. Tamo je i ostao. Blanka ga više nikad neće vidjeti...

ZAVEZAO JE CIPELE I OTIŠAO ZAUVIJEK
Mario i Blanka upoznali su se u lipnju 2001. godine. Vjenčali su se dvije godine poslije.
- Ne mogu prihvatiti da ga nema. Guram dan za danom. Korade nije izrešetao samo Marija. Izrešetao je i moje srce... - tiho nam priča ova mlada i hrabra žena.
- Silno smo željeli bebu. Strašno smo se veselili kad sam ostala trudna. No pobacila sam nakon devet tjedana - tužnim nam se glasom povjerila Blanka. Duboko u sebi skriva svoje osjećaje i patnju. No na svako pitanje o Mariju i sjećanjima na njihove zajedničke dane, sjetno se i sretno nasmiješi.
- Mario je uvijek bio nasmijan, uvijek dobre volje. Za sprovod su me tražili neku fotografiju na kojoj je Mario ozbiljan, ali takve nema, on se vječito smijao - od srca se nasmijala Blanka. Nasmiješio joj se i tog kobnog jutra.
- Čuli smo se još telefonom u 13.13. Kad sam na radiju čula da je upucan netko iz Kobri, sledila sam se. Sumanuto sam ga nazivala. Više mi se nije javljao... - spustila je pogled i dodala: “Bio je ponosan na posao u Kobrama, maksimalno se davao. Za razliku od ravnatelja policije Marijana Benka, koji prolijeva umjetne suze. Ja jesam laik, ali nešto znam. Neka mi odgovori, što su Kobre tamo radile?”, ogorčena je Blanka.

POMOZIMO BLANKI DA NASTAVI LAKŠE ŽIVJETI
Blanku čeka još jedna velika borba. S Mariom je tek nedavno uredila kućicu. No s 2700 kuna plaće ne može otplaćivati 150.000 kuna kredita. Molimo tvrtke i ljude dobra srca da pomognu Blanki. Brojevi računa na koje možete uplatiti donaciju: tekući račun u Karlovačkoj banci broj 3206641778 ili devizni račun u Zabi: 3234916821, IBAN: HR 3723600003234916821.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • LEILA 24.04.2008.

    idemo dalje

  • bumbix 23.04.2008.

    LEILA i jedina1301, ili ste kuč.. ili nešto još gore, poput onih o kojima je ovdje uglavnom riječ, tj. još odvratnije.

  • jedina1301 23.04.2008.

    prodaj kucu i uzmi manji stan... ima toliko ljudi koji nemaju sta da jedu,pa im nitko ne pomaze...

Komentiraj...
Vidi sve komentare