To je to što me zanima!

Ispratili 75 hrvatskih vojnika u Afganistan, tamo će čuvati mir

Obraćajući se pripadnicima kontingenta general zbora Drago Lovrić istaknuo je važnost i vrijednost sudjelovanja hrvatskih Oružanih snaga u misiji potpore miru...
Vidi originalni članak

Hrvatski vojnici, njih 75, pridružit će se vojnicima iz Albanije, BiH, Crne Gore i Makedonije u Afganistanu. Sudjelovat će u misiji "Odlučna potpora" čija je zadaća stvaranje mira i sigurnosti u toj zemlji. 

Na ispraćaju u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu sudjelovao je zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera OSRH, general zbora Drago Lovrić, glavni inspektor obrane general-pukovnik Mirko Šundov, ravnatelj VSOA-e brigadni general Ivica Kinder, zamjenik načelnika Glavnog stožera, general pukovnik Dragutin Repinc te zapovjednici grana i ZzP-a.

Pozdravljajući naše vojnike, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić rekao je kako uvijek moraju imati na umu da su svojevrsni hrvatski poslanici.

- Svojim ponašanjem, svojim odnosom prema lokalnom stanovništvu, prema partnerima i saveznicima, nastavite ponosno obavljati svoje časne dužnosti, baš onako kako su to činili i vaši prethodnici - rekao je Ivić, a javlja HRT.

Obraćajući se pripadnicima kontingenta general zbora Drago Lovrić istaknuo je važnost i vrijednost sudjelovanja hrvatskih Oružanih snaga u misiji potpore miru. 

- Djelovanje i izvršavanje zadaća u međunarodnom okruženju dat će vam novi poticaj i postaviti pred vas i nove izazove. Vjerujem da ste sposobni nositi se s njima i kvalitetno izvršiti svoje zadaće - rekao je general Lovrić.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Linz 01.03.2016.

    Za vrijeme Tita američki predsjednik nije tražio da jugoslavenski građani ginu u njegovim ratovima !!!

  • kesha 01.03.2016.

    U Afganistanu,Libiji,Iraku i dr.je vladao mir dok se nisu upetljali Amerikanci sa saveznicima da uvedu demokraciju. Zamislite,a u S.Arabiji vladaju liberali-pametnom dosta.

  • magdalena63 01.03.2016.

    Idu oni čuvati interese debelih besramno bogatih kapitalista. Mi smo sluge NATO-a i EU! Svoj na svome...imamo Hrvatsku... yeah, kako da ne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare