To je to što me zanima!

Isprave iz državnih matica više nećete morati pribavljati sami

Vlada je obvezala sva javnopravna tijela da u postupcima koji građani pred njima vode po službenoj dužnosti pribavljaju podatke iz državnih matica
Vidi originalni članak

 U sklopu projekta "Država bez papira" Vlada je obvezala sva javnopravna tijela da u postupcima koji građani pred njima vode po službenoj dužnosti pribavljaju podatke iz državnih matica.

Riječ je o maticama rođenih, vjenčanih, umrlih, registar životnog partnerstva te evidencije državljanstva, doznaje se u Ministarstvu uprave.

Dodaju kako za građane to znači oslobađanje od nepotrebnog pribavljanja dokumenata o kojima država vodi službenu evidenciju.

Uvođenjem web aplikacije "Uvid u osobna stanja građana" Ministarstvo uprave stvorilo je prvi preduvjet za izgradnju "države bez papira".

Taj projekt započinje u uredima državne uprave u županijama, kojima će od 01. svibnja 2017. godine biti omogućen pristup web aplikaciji "Uvid u osobna stanja građana". Ostala javnopravna tijela obvezna su web aplikaciji pristupiti najkasnije do 01. listopada 2017..

Povezivanjem tijela državne uprave digitaliziraju se i pojednostavljuju procesi te ubrzava rad javne uprave sa svrhom jednostavnosti i dostupnosti građanima, ističu u ministarstvu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Cipelcug 14.04.2017.

    Ne kontam kako će tko će pribavljati isprave u postupcima koji su pokrenuti na zahtjev stranke.

  • Lun@ 777 14.04.2017.

    Eto, jedna pametna čak i od ove Vlade. Ljudi neće gubiti vrijeme na podatke kod matičara, jer će biti umreženi, pa će sami pribaviti potrebne podatke, a bome i neće trošiti 25 kuna po tiskanici.

  • japanokinez 14.04.2017.

    Badava sve kad je najjaći projekt "država bez mozga". Toliko je očigledno da nam treba hitno jedan "Tito" jer ovaj samo jedan primjer AgroTodorića pokazuje da samoupravljanje nije bilo nimalo loše. Isto kao prepisani lex.

Komentiraj...
Vidi sve komentare