To je to što me zanima!

Ispred katedrale: Zagreb Pride poziva na masovno ljubljenje

Na svojim stranicama na Facebooku iz Udruženja Zagreb Pride su objasnili da crkva posljednjih mjesec dana vodi homofobnu kampanju kakve još nije bilo u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Udruženje Zagreb Pride prozvalo je Crkvu zbog vrijeđanja tijekom sukoba oko zdravstvenog odgoja. Na svojim stranicama na Facebooku objasnili su da crkva posljednjih mjesec dana vodi homofobnu kampanju kakve još nije bilo u Hrvatskoj.

Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj, smatraju u Udruženju

- Nas - lezbijke, gejeve, biseksualne i transrodne građane i građanke RH - sustavno se demonizira, spominjanje našeg postojanja naziva se 'razaranjem čovjeka', masovno se dijele leci u kojima se homoseksualnost proglašava protuprirodnom, Božić se pretvara u blagdan mržnje protiv LGBT osoba, biskupi čine sve što mogu da pogaze dostojanstvo lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koje žive u Hrvatskoj. Vrhunac svega su skandalozne, uvredljive i mrziteljske izjave u kojima nas se optužuje da uništavamo Hrvatsku, čime se LGBT osobe želi još više poniziti i izolirati u društvu te izložiti progonu i nasilju - stoji u objavi.

Odlučili su ustati protiv 'crkvene homofobije i transfobije, protiv govora mržnje i progona LGBT građana i građanki ove zemlje' pa su za subotu u 15 sati najavili prosvjed ispred zagrebačke katedrale koji su na Facebooku nazvali 'Ljubi bližnjeg svog pred katedralom!'.

Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se pogazi naše ljudsko dostojanstvo! Pokažimo da se ne plašimo braniti naša prava, poručili su iz Udruženja

- Pokažimo da hrvatski gejevi, lezbijke, biseksualne i transrodne osobe, kao i naše obitelji, prijatelji/ce, susjedi/e i podržavatelji/ice, neće šutjeti i vječno podnositi najstrašnije uvrede i vođenje kampanje koja može uništiti mnoge živote, naročito mladih LGBT osoba. Pokažimo da se umijemo dostojanstveno i ponosno suprotstaviti nastojanjima da se pogazi naše ljudsko dostojanstvo! Pokažimo da se ne plašimo braniti naša prava! Pokažimo kako se ne plašimo napada! Pokažimo da mi volimo, a ne mrzimo! Dođite ljubiti bližnjeg svog pred katedralu zajedno sa Zagreb Prideom - pozivaju iz Udruge.

Idi na 24sata

Komentari 1239

  • josipa20 20.01.2013.

    čitam čitam i čitam i nevjerujem,nitko nerazumije zašto je plakat mrtve djevojke zabranjen..pa ako sam ja krščanka i meni je Bog otac,a Gospa mu je majka...laprdate stalno o nekom poštivanju i toleranciji!! Ja da sutra uzmem sliku majke gospodina Matanića i zaljepim si na d...,prenočila bi u zatvoru!

  • miguel_de_servantes 15.01.2013.

    Peder susjedima ne jebe mater i ne truje pse. Peder voli ljude. Peder ne misli da se šakama sve rješava i da su pederi oni koji to ne kuže. Sve su žene lude za pederima. Sretne su one koje ih imaju, ostale ih čitav život traže. Peder nikad, nikad, nikad ne bi otišao u krevet s zenom da je prevari da je straight. Pederi vole, cijene i poštuju žene. Ako je peder svaki muškarac koji voli žene, tko su muškarci koji vole muškarce? Muškarci koji vole muškarce su pravi muškarci.

  • miguel_de_servantes 15.01.2013.

    Pederi ne tucaju tuđe žene i ne govore im, između nje i mene je gotovo, s njom sam samo zbog djece. Pederi vode mačka veterinaru, drže ga za vrat dok mu veterinar zabija injekciju u tjelešce, bez pogovora plaćaju sto pedeset kuna i ne žale se što su na pregled morali čekati dva sata okruženi velikim psima, malim psima, mačkama i papigama. Pravi peder nikad ženi neće reći da joj sise vise, da ima deset kila previše. Pederu se u seksu ne žuri, ne navaljuje i nikad ne kaže, daj mi pičke, potpisala si, kurvo! Pederi peru kosu, svakoga dana na tijelu imaju čisto rublje, prljavo ubacuju u košaru, i čarape. Pederi svoje košulje sami glačaju i slažu ih u svoj ormar. Žena koja živi s pederom nema pojma u kojoj ladici on drži gaće i potkošulje. Pederi čiste svoje cipele i njene cipele i dječje cipele.

Komentiraj...
Vidi sve komentare