To je to što me zanima!

Istarska policija razotkrila je krijumčare heroina: 'Pala' četiri Hrvata, Srbin i Makedonac...

"Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje", kažu u policiji.
Vidi originalni članak

Istarska policija razotkrila je šestočlano zločinačko udruženje čije članove, među kojima su Makedonac i Srbin tereti da su od rujna prošle godine krijumčarili heroin u Hrvatsku i potom ga prodavali na narkotržištu Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije.

Osumnjičeni su heroin nabavljali na području jedne od zemalja jugoistočne Europe te su ga krijumčarili na područje tri hrvatske županije u kojima su po policijskoj sumnji u prodaju stavili najmanje 4,2 kilograma heroina, a prilikom uhićenja od njih je zaplijenjeno 3.9 kilograma.

DIVLJAK U PROMETU U Karlovcu bježao policiji, odbio alkotest i vrijeđao policajce - 20 dana zatvora i 13.000 kn kazne

Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja policija sumnjiči 43-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije i četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine.

Prema neslužbenom podacima još se traga za 42- godišnjim hrvatskim državljaninom.

"Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje", kažu u policiji.

GOTOVO 1KG HEROINA Nastavak narko akcije na Srednjacima: Uhićene dvije žene koje su došle po heroin

Višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba istarska policija provela je u suradnji s kolegama iz zagrebačke i splitsko-dalmatinske policije te Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s Uskokom.

Trojica osumnjičenika uhićena su na zagrebačkom, te po jedan na istarskom i splitsko-dalmatinskom području, a u pretrazi njihovih domova i vozila, uz 3,9 kilograma heroina pronađen je i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge.

AUTOCESTA A1 Policijski pas nanjušio drogu na autocesti: Lili pronašla kokain, heroin i marihuanu kod vozača

Na prodaji 4,2 kilograma heroina zaradili su najmanje 80.000 eura koje su međusobno podijelili, izvijestio je Uskok koji je na temelju kaznene prijave istarske policije donio rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika i za njih zatražio određivanje istražnog zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 25.09.2022.

    Ove dilere treba tretirat kao terorizam. Minimalna kazna 20god zatvora. Pa nece niko u Lijepu nasu dolazit i trovat narod.

  • žumbree 24.09.2022.

    Nikud mi bez brace i oni bez nas, pohvalno 👏

  • 24.09.2022.

    Teske droge treba kvalificirati drugacije od lakih droga. Nema logike da diler heroina koji doslovno truje i ubija ljude dobije slicnu ili istu kaznu kao neki stoner sa malo trave. Te sa Heroinom, kokainom i tim ostalim krekovima i methovima treba kaznjavati sa 10-20godina zatvora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare