To je to što me zanima!

Istina o poskupljenju u Zagrebu: Poduzetnicima će računi za vodu biti viši i 27 posto: Šokirani smo

Gradonačelnik Tomašević je najavljivao poskupljenje vode od 15 posto, ali uz nju su porasle i druga davanja. Obrti ili tvrtke sad plaćaju kubični metar više od 32 kune, a uz to su im udvostručili određene naknade...
Vidi originalni članak

Voda će poskupjeti 15 posto, već dva mjeseca najavljuje zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (Možemo!). Ali niti građani niti poduzetnici nisu znali kako će izgledati novi računi dok Vodoopskrba i odvodnja nije objavila točne tablice. Iz njih je vidljivo da nije poskupjela samo voda nego i niz naknada, a pravi šok doživjeli su svi koji imaju obrt ili tvrtku jer su njima i udvostručene određene naknade, pa sljedeći mjesec mogu očekivati i 27 posto više račune. Jedan kubični metar vode tvrtke i obrti plaćat će vrtoglave 32,3 kune ili 5,2 kune više, te dodatnu fiksnu naknadu od 85 do 1149 kuna.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Good boy 03.03.2023.

    Ovaj ce Zagrebacke poduzetnike totalno bacit na koljena. Ugostiteljstvo ce totalno unistit.

  • DadoDavor 03.03.2023.

    generalno, voda je besplatna. komunalno poduzeće naplaćuje cijenu usluge, a ne vode. oni "dižu" cijenu usluge, tj. lihvare svoje korisnike jer su monopolisti svojim uslugama. te nebuloze da moraju povisiti cijene vode da bi održavali sustav je pokrivanje lihvarenja. jer ako ste svih ovih godina naplaćivali, jeste li održavali sustav? očigledno niste? bio je važniji vozni park, mobiteli, putni troškovi i sve ostalo koje nema veze sa distribucijom vode.

  • melin51 02.03.2023.

    Vapimo za obnovu javnog vodovoda. U podsljemenu još pijemo vodu iz salonitnih cijevi. Bandićeva administracija zamračila je novac za obnovu tih cijevi. Svi samo obećavaju a mi i dalje pijemo vodu iz trulih cijevi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare