To je to što me zanima!

Istječe rok: Izrael je trebao već odgovoriti u vezi aviona F16

Posljednjih šest mjeseci u Washingtonu su trajali izravni pregovori izraelske i američke strane. Oko nekih točaka bio je postignut napredak, ali u konačnici sve je zapelo i čini se da je nerješivo
Vidi originalni članak

Danas istječe rok do kada je Izrael trebao odgovoriti američkom State Departmentu na njegovo pismo u kojem navodi da mogu Hrvatskoj prodati borbene zrakoplove F-16 Barak ako s njih skinu svu svoju opremu. HRT-ova dopisnica iz SAD-a Branka Slavica kazala je da ovu temu u State Departmentu ne žele komentirati. 

NATJEČAJ ZA ZRAKOPLOVE Krstičević: Izrael ima rok da se očituje o F-16 do 11. siječnja

- Još uvijek čekamo odgovor izraelskog veleposlanstva u Washingtonu. Znamo da Izrael o svom odgovoru odmah mora obavijestiti i Hrvatsku. Posljednjih šest mjeseci u Washingtonu su trajali izravni pregovori izraelske i američke strane. Oko nekih točaka bio je postignut napredak, ali u konačnici sve je zapelo i čini se da je nerješivo - kazala je.

Premijer Andrej Plenković jučer je za HRT izjavio da nije optimist i da je vrlo vjerojatno da će Hrvatska odustati od ovoga posla. 

HRVATSKA PITA IZRAELCE: 'Hoćete li nam isporučiti F-16 ili ćemo mi poništiti natječaj?'

- Dobro obaviješteni izraelski mediji u međuvremenu su javili da nisu uspjeli napori premijera Benjamina Netanyahua da postigne politički dogovor s američkom stranom oko prodaje izraelskih zrakoplova F-16 Hrvatskoj - istaknula je HRT-ova dopisnica.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • boskobuha1 05.01.2019.

    bando lopovska od židova kupujete stare kante a ne od strateskog partnera SAD , treba kupiti barem 6 zrakoplova i to nova od SAD

  • cervelo 05.01.2019.

    E moj GENERALE a pljuvao si prijasnje.

  • 05.01.2019.

    Pa kupite avione ali ukinute sebi placu svima par mjeseci i onda ih imate a ne preko racuna građana seljacine

Komentiraj...
Vidi sve komentare