To je to što me zanima!

Ugasili su požar na Jankomiru: Cijelu istragu je preuzeo DORH

U ponedjeljak oko 20.30 sati planuo je požar u pogonu C.I.O.S.-a na Jankomiru. Vatrogasci su veći dio požara lokalizirali za pet sati, ali sve do danas nastavili rahliti materijal i natapati ga vodom
Vidi originalni članak

Tvrtka C.I.O.S. poslala je priopćenje u kojem kažu kako je požar u njihovom pogonu u Jankomiru ugašen.  

- Na mjesto požara izašli su policijski istražitelji koji su preuzeli izvide. Daljnje izvide od policijskih istražitelja su preuzeli službenici DORH-a - piše u priopćenju. 

Veliki požar na Jankomiru: 144 vatrogasca borilo se s plamenom

Požar u zagrebačkom C.I.O.S.-U je zaustavljen, a vatrogasci rahle požarište i zalijevaju opožareni materijal. Na zapadnom dijelu grada još se dimi i osjeća smrad koji je uzrokovao požar. Požar je prouzročio ogroman dim koji se vidio u zapadnom dijelu grada te na području Novog Zagreba. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

 

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 20.30 sati planuo je požar u pogonu C.I.O.S.-a na Jankomiru. Vatrogasci su veći dio požara lokalizirali za pet sati, ali nastavili su dežurati te rahliti materijal i natapati ga vodom s obzirom na to da je gorijelo čak 2000 tona otpada. Od toga je oko 500 tona drvenih paleta, a ostalo je namještaj. Površina obuhvaćena požarom je oko 100 x 100 metara. U požaru nema ozlijeđenih, a materijalna šteta je minimalna.

Iako se kao potencijalni sumnjivac palitelj smeća spominjao i paraglajder koji je neposredno prije požara letio u blizini CIOS-ova centra za reciklažu na Jankomiru, neslužbeno doznajemo kako on nema nikakve veze s požarom. Sam se javio u policijsku postaju i dao iskaz. Nakon ispitivanja, kako doznajemo, istražitelji su odbacili sumnju da je on krivac za moguće podmetanje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stručnjaci iz Zavoda 'Dr. Andrija Štampar' mjerili su kvalitetu zraka nakon požara i utvrdili kako nema štetnih plinova u zraku ni na mjestu požara ni u okolici.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 03.05.2017.

    A to znači; nema podmetanja požara, radilo se o samozapaljenju:)

  • Der Kommissarrr 03.05.2017.

    DORH ima boljeg posla nego istraživati samozapaljenje sirovina pod plinovima i tlakom. Šic tamo kopat gospodarski kriminal

Komentiraj...
Vidi sve komentare