To je to što me zanima!

Istražili smo kakve su cijene na tržnicama: 'Pa tko će kupovati kod nas ako dignemo cijene?!'

Blitva i zelena salata na tržnicama su jeftinije pet kuna nego prije dva mjeseca. Kelj je dvije kune skuplji
Vidi originalni članak

U tjednu priprema za blagdane obišli smo hrvatske tržnice kako bismo provjerili cijene te porazgovarali s kupcima i prodavačima. Zagrebački Dolac pun je unatoč poskupljenjima.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • ivan lantran 12.04.2022.

    Mogu samo reci tko ima vrt bascu itd..taj ce se snaci..Zivim na selu i u trgovinu idem samo kupit ono sto sam ne mogu uzgojit.

  • Luna777 12.04.2022.

    Na žalost sve je ovo istina. Država dovoljno ne stimulira domaće OPG-ove, pa su naši proizvodi sve skuplji, te ljudi češće odlaze u supermarkete, ne stoga što je povrće i voće, meso tamo bolje, već zato što je dosta jeftinije. Na žalost, došlo je takvo vrijeme da se ne gleda na kvalitetu proizvoda već na cijenu, niti se gleda da li je nešto zdravije, već da nisi gladan. Ako i cijena nečeg ostaje ista, onda smanje gramažu pa opet manje dobiješ. No, cijene svega astronomski rastu, plaće ostaju iste, mirovine su crkavice, narod će ako se ovako nastavi biti gladan. Država bi trebala naći model da se cijene svih proizvoda zamrznu, na određeno vrijeme kao što je to sa gorivom. Samo je pitanje da li se za to ima sluha i volje. No dizanjem cijena ubire se veći porez, pa to državi nije u interesu. Zamislite kako živi 700 tisuća umirovljenika sa mirovinom od 2.000 kuna! Stoga i ne čudi kopanje po kontejnerima i sve više abonenata u pučkim kuhinjama. Na što je narod spao u ovoj zaista prelijepoj našoj, bogatoj a zapravo toliko siromašnoj zemlji.

  • Philosopher 12.04.2022.

    Zanimljivo je da oni drže cijenu salate 15-20 kn, a u trgovini je 5 kn. I sam volim na plac po namirnice ali postalo je jednostavno preskupo. Da je salata duplo skuplja na tržnici je oke, ali 4,5 puta skuplja nije oke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare