To je to što me zanima!

Istraživanje: 80 posto birača je protiv monetizacije autocesta

Prema istraživanju, koje je provela agencija Promocija plus, gotovo 80 posto građana, koji bi izašli na referendum, bilo bi protiv davanja autocesta u koncesiju
Vidi originalni članak

Prema istraživanju, koje je za RTL provela agencija Promocija plus, gotovo 80 posto građana, koji bi izašli na referendum, bilo bi protiv davanja autocesta u koncesiju, tek 16 posto je za, dok 4 posto još nema stav.

Ubace li se u računicu i građani koji još ne znaju bi li na referendum ili ne, odnos snaga se neznatno mijenja: oko 67 posto je protiv, gotovo 19 posto za, 14 još nema stav.

Među ispitanicima koji redovno glasuju za HDZ, a izašli bi na referendum, čak 94 posto njih je protiv monetizacije. SDP-ovi birači su s 52 posto također - protiv, baš kao i simpatizeri ORAH-a s 80 posto. Monetizaciju ne želi ni biračko tijelo HNS-a, njih je oko 69 posto protiv, pa ne čudi da šefica HNS-a o monetizaciji govori - oprezno.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Bassa_1 09.11.2014.

    Birači ne bi trebali odlučivati o monetizaciji autoceste. To je pitanje za financijske stručnjake. Nažalost politika manipulira emocijama i nacionalnim nabojem. Dokaz tome je što je većina za monetizaciju ako bi to bili hrvatski mirovinski fondovi. Onda ćemo imati situaciju da ćemo plaćati cestarinu plus svoju buduću mirovinu davati za nešto što smo već platili od poreza.

  • 09.11.2014.

    Naravno da je velika većina protiv koncesije,ali ima i dodatak: uvesti vinjete,riješiti se onih kaj sjede u naplatnim kućicama.Jel znate kolike plaće oni imaju? Cca 12000 kuna.Nakon vinjeta ostaviti ih toliko da kontroliraju da li vozila imaju vinjetu (ak se to tak radi) i priči kraj.Ne bi u EU imali vinjete da to ne valja.Jedino kaj oni ne uhljebljuju jarane na svoj državni proračun.

  • Vukojarac Split 09.11.2014.

    Jednostavna je to logika - ako stranci mogu zarađivat na tome nismo ni mi bedevije "Stare lolee na raskršću stanuu . Pa se misluu na koju će stranuu" op op

Komentiraj...
Vidi sve komentare