To je to što me zanima!

Istraživanje: HDZ-ova koalicija je po prvi put preuzela vodstvo

HDZ-ova koalicija uživa potporu 25,1 posto birača, a SDP-ova koalicija 23,7 posto birača. SDP je u zadnjih 30 dana dvostruko više izgubio nego što je HDZ dobio
Vidi originalni članak

Prvi put od dolaska SDP-a na vlast građani više podupiru oporbeni blok predvođen HDZ-om, pokazalo je istraživanje Crobarometar koje je agencija Ipsos Puls provela za Dnevnik Nove TV.

HDZ-ova koalicija, s kojom ta stranka želi preuzeti vlast, a u sličnoj je formaciji i za EU izbore, uživa potporu 25,1 posto birača.

SDP-ova koalicija je pak na potpori od 23,7 posto. SDP je u posljednjih 30 dana dvostruko više izgubio nego što je HDZ dobio.

ORaH bi, da su danas parlamentarni izbori, imao 10,2 posto, a Laburisti 10 posto. Savez za Hrvatsku osvaja 6,1 posto, a Nacionalni forum 4,5 posto. Bandićeva bi lista imala 4 posto. Ostale liste osvojile bi 3,3 posto, a neodlučnih je 13,1 posto birača.

Josipović najpopularniji političar

Predsjednik Josipović od početka mandata je prvi na listama popularnosti. No u travnju je i prvi put s popularnošću manjom od 70 posto. Njegov rad u ovom trenutku podupire 68 posto birača.

Mirela Holy je i dalje druga političarka, ali i ona s blagim padom potpore i mjesec završava sa 63 posto potpore.

Pad potpore imaju i dvije ključne političke osobe premijer i šef oporbe. Zorana Milanovića pozitivnim ocjenjuje 25 posto birača, a Tomislava Karamarka 17 posto.

Smjer Hrvatske i dalje loš

Hrvatska i dalje ide u lošem smjeru, to misli 77 posto birača, a njih 16 posto misli suprotno. Samo 7 posto ne zna.

Vladinu politiku podupire tek 19 posto birača, a protiv Vladinih mjera je 73 posto građana. Ne zna njih 8 posto.

Idi na 24sata

Komentari 384

  • jelica bara 27.04.2014.

    glasati za hdz ajme , pa zna se kako su u prošlosti dolazili do glasova , i zato su stigli većinu ukrasti , naši veliki domoljubi s rukom na srcu , užasavam se takve licemjernosti , jednom na glasanju , čovjek zaokruži svoj listić , ubaci u kutiju i sjedne na stolicu , - pitaju ga , pa gospodine , što čekate , gotovi ste , a on će , čekam da vidim oca , stalno dolazi glasati , a umro je prije dvadeset godina - to je hdz

  • efteling 26.04.2014.

    I meni je, kao Srbinu, zao vas Hrvata...Potpuno ste zloupotrebili slobodu i nezavisnost i usli u apsurdnu situaciju da nikom ne verujete,i to s pravom...A kad se setim koliko ste imali lepih planova,obecanja,...i sve je to zbrisano moralnim padom,kao cunamijem,pa se pitam jeste li takvi bili i u staroj YU?Jer mi izgleda nelogicno da ste se od postenih domoljuba brzo prebacilu u otimace drzavnih dobara...bar neki...SDP ili HDZ....?...dilema koja to i nije,jer nista se promeniti nece i to je ta tragedija hrvatskog folka.Bog vam pomogao,ako nadje vremena za vas...

  • danyyyy 26.04.2014.

    Josipović najpopularniji političar. Smjer Hrvatske i dalje loš. Logično :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare