To je to što me zanima!

Istraživanje: Na referendum o braku bi izašlo 54 posto birača

Za ustavno određivanje braka kao zajednice muškarca i žene na referendumu će glasovati 54 posto ispitanika, pokazalo je istraživanje CRO demoskopa za HTV
Vidi originalni članak

Istraživanje CRO demoskopa pokazalo je kako bi na referendum o braku izašlo 54 posto glasača, objavio je HTV. Referendumom koji je potaknula inicijativa U ime obitelji želi se ustavno definirati brak kao zajednica muškarca i žene. Od 1300 ispitanika, njih 54 posto kaže da će na referendumu dati glas za određivanje braka kao zajednice muškarca i žene, odnosno 68 posto onih koji sigurno izlaze na referendum. 

Što se tiče stranačke podijeljenosti, 47 posto SDP-ovih birača, 70 posto HDZ-ovih i 59 posto Laburista planira izaći na referendum.

CRO demoskop je ispitao građane i o situaciji u Vukovaru, a 39 posto ih misli da bi grad trebao biti mjesto posebnog pijeteta i da ne treba primijeniti odredbe Ustavnog zakona. Nešto manje od četvrtine bi ponovilo popis stanovništva u Vukovaru, a 19 posto je za potpunu primjenu Ustavnog zakona o pravima manjina. 

>>> Referendum o braku: Kontra i udruge žele ocjenu ustavnosti

Idi na 24sata

Komentari 374

  • Jamo 04.11.2013.

    Po bodovima bi reka da svi gejevi komentiraju otprilike njih 34 ( obične ljude boli neka stvar )

  • Jamo 04.11.2013.

    Može li mi netko reći što gay parovi gube (od prava što imaju do sada) ako se na referendumu izglasa da je brak zajednica muškarca i žene ?

  • 03.11.2013.

    podrzavam ja ove lezbe i pedere, ali ne želim da oni mogu posvojit djete. jer jednog dana onda će moje djete koje je poteklo iz normalne obitelji sjedit u školi sa djetetom koje ima dvije mame i pričat mojem djetetu kako je to normalno i ostala sranja. znači nije cilj braniti njima vezu da se vole već pravo na odgoj djece što oni žele. SVAKO DJETE IMA PRAVO IMATI MAMU I TATU! AMEN!

Komentiraj...
Vidi sve komentare