To je to što me zanima!

Istraživanje: Pavičić-Vukičević naizglednije ulazi u dvoboj s Tomaševićem, Klisović ispada

Agencija 2x1 komunikacije provela je posljednje istraživanje uoči prvog kruga lokalnih izbora u Gradu Zagrebu na 891 ispitaniku koji ne planira apstinirati od izbora...
Vidi originalni članak

Tomislavu Tomaševiću potpora se s 33,4% iz prošlog istraživanja povećala na 38,83%. Čelnik platforme Možemo! potvrđuje kako je u Zagrebu postao neosporni vladar ljevice te komotno ulazi u drugi krug. Jelena Pavičić-Vukičević, zadrži li trenutačnu poziciju do nedjelje, s 14,25% potpore ispitanika ulazi u drugi krug i dvoboj s Tomislavom Tomaševićem za dužnost gradonačelnice Grada Zagreba.

Iako je imala najkraću kampanju, Pavičić-Vukičević je izbjegavala konfrontacije s konkurentskim strankama i time očito postala prihvatljiva velikom broju ispitanika. Na trećem je mjestu Miroslav Škoro s 11,9% potpore ispitanika i on će morati tražiti način kako dodatno povećati bazen birača kako bi prestigao PavičićVukičević i ušao u okršaj s Tomaševićem.

HDZ-ov kandidat Davor Filipović u posljednjem tjednu računa na 8,75% potpore. Taj postotak nije dostatan za ulazak u drugi krug, ali bi bio najbolji rezultat HDZ-ova kandidata za gradonačelnika otkako se gradonačelnici biraju izravno. Vesna Škare-Ožbolt sad je na petom mjestu sa 6,29% potpore. Najveći pad među ispitanicima doživio je SDP-ov Joško Klisović čiju je potporu očito preuzeo Tomašević, a Klisoviću ostavio 5,95% potpore i nove probleme za SDP. Zvonimir Troskot predvodi preostale kandidate s 3,14%, slijede Davor Nađi s 1,23%, Anka Mrak-Taritaš s 1,01% te Željko Tokić s 0,67%. Neodlučnih ispitanika, koji su zapravo meta svake kampanje, je 7,97%.

LOKANI IZBORI 2021.: PRATITE NAS UŽIVO U NEDJELJU

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 14.05.2021.

    A ionako tko god udje u 2.krug nema sanse protiv Tomasevica, zivio ti nama gradonacelnice 🙂

  • šimešime 14.05.2021.

    Plaćene ankete u kojima se rezultati drastično mijenjaju iz dana u dan...

  • Kap istine 14.05.2021.

    Kad iz CIOS-a vidite bijeli dim znajte da je izabran novi gradonačelnik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare