To je to što me zanima!

Istraživanje: Petir i Kolakušić nadomak su izbornoga praga

Time su potisnuli listu koalicije koju predvodi Bruna Esih, a zaključuje Zlatko Hasanbegović (4,1) te Hrvatske suvereniste s Ružom Tomašić na čelu i Hrvojem Zekanovićem na začelju (3,9)
Vidi originalni članak

Da su danas izbori za EU parlament glasači bi prema HRejtingu odnosno istraživanju agencije Promocije plus za HRT najviše glasovali za HDZ (25,1%), SDP (15,7%), Živi zid (7,7%), Amsterdamsku koaliciju (7,6%) i Most (6,2%).

I svi su u proteklih mjesec dana gubili birače. Most najmanje, Živi zid mnogo više, a HDZ najviše - gotovo 2%. Nove kandidature su iznenađenje ovomjesečnog HRejtinga. Ne toliko zbog svoje pojave koliko zbog trenutačnog plasmana.

Marijana Petir - koja je do zadnjeg trenutka skupljala potpise, već je nadomak izbornoga praga (4,6). Baš kao i sudac Mislav Kolakušić (4,6). Time su potisnuli listu koalicije koju predvodi Bruna Esih, a zaključuje Zlatko Hasanbegović (4,1) te Hrvatske suvereniste s Ružom Tomašić na čelu i Hrvojem Zekanovićem na začelju (3,9). Njihova koalicija ujedno je jedina u ovoj skupini iznad 3% koja bilježi rast biračke potpore. Nasuprot, Starta Dalije Orešković koji je prošli mjesec bio iznad 4%, a sad je na 3,2%.

Lista Milana Bandića među tri je koje su ovaj mjesec najviše pale, pa je sad na 2,4%. Time se izjednačio s HNS-om. Ni koalicijska lista Pametno-Unija Kvarnera bračnog para Puljak, kako brojevi trenutačno stoje (2,2%), Europski parlamet neće vidjeti. Svi ostali koji su DIP-u predali pravovaljane kandidature dijele 2,4% glasova. Neodlučnih birača je trenutačno manje od 8%.  

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Liliana_1 23.04.2019.

    Ako je boga i pravde ovaj hdz mora popušit.

  • Idemo prema boljem 23.04.2019.

    Petir, Kolakušić, Esiih... pišite kući propalo.

  • panika135 22.04.2019.

    ak su oni nadomak praga na ovom portalu onda su SUMNJIVI hooooooooj oja noja drž' se zemljo mojaaaaa Ujs!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare