To je to što me zanima!

Istraživanje: SDP i dalje raste, a HDZ je zaustavio svoj pad

Velika se promjena dogodila na ljestvici najpozitivnijih političara. Prvi put u protekle dvije godine Andrej Plenković prvi je na listi najpozitivnijih političara
Vidi originalni članak

U redovnom mjesečnom istraživanju CRO Demoskop, RTL Danas u nedjelju donosi nekoliko zanimljivih nalaza o preferencijama političkih stranaka, percepciji političara i drugim odnosima u političkoj areni. 
SDP četvrti mjesec zaredom nastavlja rasti. Sada su na 22,6 posto (prema 21,5 posto u srpnju). Podsjetnik da je HDZ u siječnju imao 13 postotnih poena prednosti u odnosu na SDP, sada se vidimo ta razlika značajno smanjila. 
Treći izbor ostaje nezavisna lista Mislava Kolakušića, ali sve je dalje od potpore vodećih stranaka - tu listu bira 5,6 posto ispitanika (prema 7,2 posto u srpnju). Gotovo 2 postotna poena manje nego prošli mjesec. Nakon fijaska na Europskim izborima MOST je ostao na srpanjskoj razini, pleše oko praga s potporom od 4,7 posto. Slijede Neovisni za Hrvatsku, stranka koja se zbog svađe čelnika; Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, raskolila. Izgubili su postotni poen i bira ih 3,4 posto ispitanika (prema 4,3 posto u srpnju). Istu potporu ima HSS, bilježe neznatan rast u odnosu na srpanj (3,3 posto u srpnju). A nakon raskola i u Živom zidu novonastala stranka njihova bivšeg člana Ivana Pernara uživa potporu od 2,5 posto. Baš isto kao i Živi zid (4,3 posto u srpnju) koji ponovno pada i bilježi najveći pad ovog istraživanja. Puhali su za vratom SDP-u za drugo mjesto, a sada su na pola puta do praga. 

Velika se promjena dogodila na ljestvici najpozitivnijih političara. Prvi put u protekle dvije godine Andrej Plenković prvi je na listi najpozitivnijih političara. S te je pozicije istisnuo Kolindu Grabar-Kitarović, aktualnu predsjednicu koju već 15 mjeseci čeka da prihvati njegovu ponudu i bude kandidatkinja HDZ-a za još jedan mandat na Pantovčaku.   

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 05.08.2019.

    Znaci počeo je rat uz pomoć medija, cro demoskop mučki provokatori koji mrze sve sto je Hrvatsko,tko normalan bi glaso za škoru tamburaša ili BVP instruktora.Oni mučki provociraju predsjednicu a nisu joj ni do koljena,ajde Milanović još nekako ali tamburaš.

  • 05.08.2019.

    Ankete su obična prevara od strane onih koji ih i naručuju ! Točne su kao i Vakulina vremenska prognoza !

  • 04.08.2019.

    dok HDZ ne bude ispod 10%, nema nam bijega sa balkana

Komentiraj...
Vidi sve komentare