To je to što me zanima!

Istraživanje: SDP-ov rejting raste, Josipović je najomiljeniji

Prema istraživanju Promocije Plus za HTV o rejtingu stranaka predsjednik Ivo Josipović je i dalje najpopularniji političar, a najnegativniji je Radimir Čačić
Vidi originalni članak

Ivo Josipović najpozitivniji je političar sa 36,9 posto potpore, a njegov rad 1300 ispitanika ocijenilo je prosječnom ocjenom 3,71. Zoran Milanović je drugi 'pozitivac' sa 8,2 posto podrške, a treći je Dragutin Lesar sa 7,7 posto, objavio je HRT istraživanje agencije Promocija plus. 

Među prvih pet 'pozitivaca su i bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, a sa 0,1 posto podrške građana slijedi ga ministar financija Slavko Linić sa 4,2 posto. 

Uvjerljivi 'negativac' je ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić za kojeg 27,3 posto ispitanih misli da je najnegativniji političar. Slijede ga Ivo Sanader i Tomislav Karamarko, a 11,7 posto građana najvećim negativcima smatra sve političare. Bivša šefica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor je na devetom mjestu po negativnosti. 

Najpopularnija stranka je SDP sa 27,3 posto, a zatim HDZ sa 19,2 posto. Laburisti bi osvojili 9,6 posto glasova. Rezultati su slični onima iz prethodnih mjeseci, a SDP-u je rejting čak porastao. 

Radu Vlade ispitanici su dali prosječnu ocjenu 2,46. Sabor su ocijenili s nešto manjom ocjenom od 2,4. 


Idi na 24sata

Komentari 119

  • zdepar 05.11.2012.

    koja anketa, jednom sam i sam bio pozvan telefonom i uporno su mi sugerirali da ocijenim rad g. Bernardića, na moj loše ocjene su me uvjeravali da nije On kriv, što mislite što su napisali kao moju ocijenu, zato predlažem da mi svaki mjesec ocjenjujemo glavne političare pojedinačno i onda da se ta statistika usporedi sa onim plaćenima, možda će bar tako osjetiti da im netko "puše za vratom"

  • Capafiori 05.11.2012.

    Svatko onaj tko je naručio i platio novcem poreznih obveznika ovo "istraživanje" neka si ga zatakne u jedno mjesto :(

  • komentatorv3 05.11.2012.

    jos jedan primjer laziranja podataka. ko da smo u turkmenistanu :D osim najvecih nostalgicara, ne znam nikoga ko podrzava ovu vladu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare