To je to što me zanima!

Istraživanje: Većina građana protivi se mirovinskoj reformi

Protiv promjene je 25,3 posto odnosno 25,3 posto podržava reformu Vlade koja pokušava smanjiti ogromnu proračunsku rupu koja nastaje jer se više isplaćuje nego uplaćuje u mirovinski sustav
Vidi originalni članak

Glavni dio istraživanja koje je za RTL napravila Promocija plus je ovaj koji pokazuje kako bi većina građana izašla na referendum "67 je previše". , točnije njih 54,4 posto, dok referendumu ne bi pristupilo njih 37,5 posto. 8,1 posto građana još uvijek ne zna bi li pristupilo referendumu ili ne. Većina njih, 57,1 posto, je za promjenu postojećeg Zakona po kojem bi se u punu mirovinu išlo s 67 godina i podržavaju sindikalni smjer. Protiv promjene je 25,3 posto odnosno 25,3 posto podržava reformu Vlade koja pokušava smanjiti ogromnu proračunsku rupu koja nastaje jer se više isplaćuje nego uplaćuje u mirovinski sustav.
13,2 posto građana još uvijek ne zna koju stranu zauzeti. 

Razlozi onih koji su za: Njih 60,4 posto smatra da je previše raditi do 67. godine te da je novi Zakon nepravedan prema mladima. Neki i smatraju da živimo kraće u Hrvatskoj nego u zemljama u kojima se radi do 67 godine. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • gordana.pacek@gmail.com 12.05.2019.

    Ljudi ce jos vise napustati Hrvatsku, da vani mogu zaradit pristojnu mirovinu prije 67.

  • DonQuixote 11.05.2019.

    nije istina; svi koji malo mucnu glavom znaju zbrojiti 2+2; ako Svicarci ne mogu osigurati mirovine (i ne dolazite sa pricom da su njihove visoke - najnize na zapadu u odnosu na kupvnu moc) sa 65, kako cemo mi? drugi par rukava je sto pare cure bez veze (odnosno s debelim vezama)

  • projekt_venus 11.05.2019.

    Većina normalnih građana više ne vjeruje u ovu farsu od demokracije u kojoj imaju pravo glasa oni koji se nisu rodili u Hrvatskoj, ne žive u Hrvatskoj, ne plaćaju porez u Hrvatskoj i ni na koji način ne osjećaju posljedice svoga glasa na vlastitoj koži i ne žele više izlaziti na referendume i izbore. Ima dovoljno građana BiH, polupismenih čobana i dijaspore koja će izaći na izbore i odlučiti kako ćemo živjeti mi koji smo se rodili Hrvatskoj, koji živimo u Hrvatskoj i plaćamo porez i razne namete u Hrvatskoj. Dokle god takvi imaju pravo glasa, ne želim sudjelovati u tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare