To je to što me zanima!

'Istražna tijela moraju žurno regirati, slučaj je skandalozan'

Slučaj Lovrić-Merzel komentirali su saborski zastupnici. Kosor smatra da slučaj šteti Vladi i SDP-u, a Kajin smatra da 'spasa nema dok DORH ne uđe u DORH'
Vidi originalni članak

Laburist Dragutin Lesar pozvao je istražna tijela da žurno reagiraju na optužbe protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merezel. Nada se da će nakon medijskih istupa aktivnije poraditi na slučaju.

- Da li će to biti u kakvoj korelaciji i odnosu sa činjenicom, ako se ne varam, da pitanje mandata državnog odvjetnika dolazi na raspravu redovitim putem ne znam, ne bi trebalo biti, ali može se i dogoditi - rekao je.

Nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor traži brzu reakciju predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića. Kosor smatra da slučaj nanosi dodatnu štetu i Vladi i SDP-u.

- U ovom slučaju predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a mora brzo reagirati. Ne može si dopustiti da 15 dana šuti. Očekujem da nešto danas kaže o tome jer se radi i o članici Predsjedništva, o osobi koja je jako bliska i ministru Liniću - rekla je Kosor.

'Poznata tehnologija da se optuži HDZ'

Zastupnik HDZ-a Jasen Mesić nazvao je cijeli slučaj skandaloznim.

- Ove konkretne optužbe i konkretne prijave koje su podnesene nadležnim institucijama skandalozne su i krajnje je vrijeme da i SDP i nadležne institucije na to reagiraju, jer se navodno radi o konkretnim optužbama - izjavio je danas Mesić  u Hrvatskom saboru.

Upitan o javnoj prozivci kako iza te priče stoji HDZ Mesić je rekao kako je to je već poznata tehnologija da se, kada se otkrije konkretan zločin, optuži HDZ, koji, kako tvrdi, ne stoji iza toga. Dodao je i da nema saznanja da je Jovev bila aktivistica HDZ-a.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da on nije ministar kojem se županica Lovrić-Merzel požalila. Slučaj nije htio komentirati dok nadležne institucije ne donesu izvješće.

Lovrić-Merzel je 'crvenkapica'

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je da je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel "Crvenkapica u odnosu prema vodećim ljudima u Istarskoj županiji". Po njegovim riječima, u Istri se svaki medijski nastup kupuje te Istarska županija samo na medije i intelektualne usluge, kako je rekao, na godinu troši oko 30 milijuna kuna. 

- Spasa nema dok DORH ne uđe u DORH jer - tko može štititi vlast koja s milijun eura ne poštujući nikakve javne natječaje kupuje medije i novine pretvara u fotoalbume, a televizije u kućni video - izjavio je Kajin na konferenciji za medije u Puli.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • bajica1009 04.02.2014.

    Ništa nije konkretno u ovoj državi druže Lesar pa tako ni optužbe protiv tebe da nisi dozvolio da ti žene uzmu mjesto pa si brže bolje posmjenjivo i dalje upravljaš kako ti hoćeš novcem stranke na račun proračuna, gdje je tvoja konkretna prijava završila.

  • ludom 04.02.2014.

    Toliko glupih parola na jednome mjestu! Ta gospođa Kosor žali sdp i vladu. Nije joj palo na pamet žaliti Sisačke župljane, narod te županije. Jedna takva izjava sve kaže o toj osobi. A i ono je više nego smiješno, o tome da "treba žurno reagirati". Pa tko ste to vi i od kuda koji sjedite tamo u toj sabornici? Zar živimo u istoj zemlji?

  • marci2812 04.02.2014.

    Da, prvestveno vjerrovat Lesaru , covjeku koji je de facto izdao i stranku koja ga je primila, ukljucila u rad odnosno, maknula sa posla skladistara i dala mu bijeli kruh u ruke. I takav danas, dijeli pamet svima nama . svaka cast Medimurcima, ali, da ne povjerujes,da jos ima onih koji mu, koji im - njemu i propaloj novinarskoj zvijezdi, koja prosipa bisere, uopce vjeruju. Dosta se Lesar sramoti pomanjkanjem vokabulara, no dok ima gradana koji to puse, zasto ne, Jedn od ekzaktnih primjera , do kuda i kojih granica moze stic ljudski primitivizam,

Komentiraj...
Vidi sve komentare