To je to što me zanima!

Istražuju jesu li pitanja za Nadana bila 'namještaljka'

HTV je pokrenuo internu istragu zbog sumnje da su u emisiji Dossier.hr namjestili kviz znanja u korist predsejdničkog kandidata N. Vidoševića
Vidi originalni članak

HTV je pokrenuo internu istragu zbog sumnje da su u emisiji Dossier.hr namjestili kviz znanja u korist predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića. Na kvizu je podsjetimo, najmanje točnih odgovora dao kandidat HDZ-a Andrija Hebrang koji nije znao kada je počeo I. svjetski rat niti kada slavimo Dan pobjede. Iz Hebrangovog stožera pravdali su se da je Vidošević imao sve odgovore koje je čitao s papira. Urednik emisije Ivan Jabuka odbacio je bilo kakve insinuacije da je bilo namještanja. Očitovanje od HTV-a zatražio je Hebrangov izborni stožer. Glasnogovornik HRT-a János Römer kazao je za Večernji list kako su se urednik Jabuka i novinarka koja je radila prilog, Kristina Validžić nadležnim rukovoditeljima već očitovali pisanim putem. Römer kaže kako iz tih očitovanja proizlazi kako je svaki sudionik dobio popis tema o kojima će se razgovarati, među njima 'Dan neovisnosti' i 'Datumi iz novije hrvatske povijesti'.
- Nitko nije unaprijed dobio pitanja pa nije mogao imati ni unaprijed napisane odgovore na njih. Naravno, što je jedan od sudionika točno imao na papiru kojim se pripremio za sudjelovanje trebalo bi pitati njega - zaključio je Römer.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • lobotomix 13.10.2009.

    ako mu treba priprema za znati odgovore na pitanja \'kad je počeo 1. svjetski rat\' i za datum oluje, btw se hvali kao veliki hrvat, onda nek se niti ne bavi politikom. zato nam i je takva država kad je vode raznorazni nadripolitičari i \'eksperti\' s kupljenim diplomama.

  • valuta 12.10.2009.

    kako ja to vidim, pa oni su svi dobili pitanja unaprijed, ahahahah... jadno sve skupa

  • hrvatović 12.10.2009.

    čekaj, čekaj.. lik ne zna osnovne pojmove iz nekakvog kulturnog minimuma, a bavi se politikom već 20 godina i svima nam pri tom \"kroji kapu\" svojim (očito nesposobnim) glasom u saboru, a sada bi nam još htio biti i predsjednik??? ma daj hebrang, molim te.....hodi i liječi se. ovoj državi bi najviše pomogli da se i ti i tebi slični svi skupa maknete što dalje od bilo kakvih centara moći! aparatčiki, hdz-ovi \'vojnici\'....nesposobni do bola..

Komentiraj...
Vidi sve komentare