To je to što me zanima!

Istražuju ugovore 79 liječnika: Rade 6, a plaćeno im je 8 sati

Ravnatelj KBC-a Split dr. Dujomir Marasović, kaže kako nije riječ o prevari već o nespretnoj formulaciji koju treba promijeniti. Policija je dobila anonimnu dojavu
Vidi originalni članak

Splitska policija po nalogu Državnog odvjetništva temeljem anonimne dojave istražuje KBC Split i ugovore 79 liječnika koji rade u bolnici i predaju na Medicinskom fakultetu. Prema Pravilniku iz 1994. godine potpisali su da će raditi šest sati, a da će im se plaćati osam sati, piše Večernji list. Istovremeno, primaju plaću s Medicinskog fakulteta s kojim imaju ugovor o radu na dva sata radnog vremena. 

Ravnatelj KBC-a Split dr. Dujomir Marasović, kaže kako nije riječ o prevari već o nespretnoj formulaciji koju treba promijeniti. Dekan splitskog Medicinskog fakulteta, dr. Matko Marušić slaže se s tim. Liječnici nisu preplaćeni, a fakultet ne može postojati s honorarnim profesorima. Država to mora riješiti.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • coko 11.03.2011.

    Sve što kaže gdin Marasović, odmah povjerujem!Vidi mu se na licu da je "poštenjačina"!Znam da je taj posao jedan od zahtjevnijih,ali ne toliko u hrvatskoj!Meni su nakon prometne dali dijagnozu INVALIDA i poslali me doma, otišla sam u privatnu i prohodala nakon 6 mijeseci!Mislim da trebaju biti dobro plaćeni, no kada "pogriješe" itekako snosit posljedice za svoje "pogreške". A što se tiće zaposlenja na više mijesta, to je tek brutalno!Ako će radit u bolnici, neka dopusti drugom liječniku da dobije posao! Ali to je naša stvarnost!

  • analč 11.03.2011.

    gospodo, rađala sam u vinogradskoj 10 sati i samnom je bio cijelo vrijeme isti doktor. kako onda rade samo nekoliko sati? prije bi rekla da rade previše i da su za to plačeni kao malo bolji stolar!

  • jegermajstor 11.03.2011.

    liječnička profesija je jedna od rjetkih koji zaslužuju daleko veću plaću od one koju imaju. osim stalnog školovanja trebaju imati i vrlo jak želudac.u to sam se i sama uvjerila,dok sam čekala svoj red ,kraj nekih ljudi zbog neugodnog mirisa mogla ni stajati

Komentiraj...
Vidi sve komentare