To je to što me zanima!

Boluje od artitisa, a trčao na minus 39 na Sjevernom polu

Karlovčanin je teško ozlijedio kralježnicu u sudaru, no trčanja se nije želio odreći. Pobijedio je Sjeverni pol. Bio je najstariji natjecatelj, a u cilj je ušao kao deveti
Vidi originalni članak

Vlado Starešinić (63) iz Karlovca istrčao je najhladniji maraton na svijetu za 6 sati, 11 minuta i 22 sekunde. Najstariji je, a u cilj je ušao deveti.

U svoju je karijeru upisao nevjerojatan pothvat jer je maraton na Sjevernom polu najzahtjevnija utrka na planetu.

Trči se na temperaturama od minus 20 do minus 39 stupnjeva Celzijevih. Na ruti dugačkoj 42 kilometra natjecalo se 35 muškaraca i pet žena, a Vlado, koji je bio najstariji natjecatelj, na cilj je stigao deveti u svojoj kategoriji. Pobjednik Britanac Andrew Murray maraton je istrčao za 4 sata, 17 minuta i osam sekundi. Vlado je jedan od rijetkih maratonaca koji je trčao na svih sedam kontinenata i prvi je Hrvat kojem je to uspjelo. Karlovčanin je prije 16 godina obolio od artritisa, a prije osam je teško ozlijedio kralježnicu u sudaru. Unatoč lošim prognozama nije prestao trčati.

- Utrka je bila izuzetno teška. Trčali smo na minus 28 stupnjeva, a tijekom utrke padao je snijeg - rekao je Vlado za Karlovački tjednik.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • intelektualni propuh 11.04.2012.

    Posebna obavijest! HZZO ukida lijek za artritis i placa svim oboljelima put na polarni maraton. Hvala na pozornosti.

  • ĐiĐi_BaBa_ŠuNka 11.04.2012.

    E to se zove imati duha. :) bolest nas ne treba spriječiti da ostvarimo ono što još uvjek možemo. bezveze je skrivati se iza nje. bravo !!

  • Walton Simons 11.04.2012.

    Maraton je tako težak da je svega 40 ljudi odlučilo nastupiti, a on bio najstariji od svih i među prvima. E, svaka čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare