To je to što me zanima!

Isus nestao s križa: Uplašili se, mislili su da ga je netko ukrao

Tijekom noći nestao je Isus s raspela. Mještani Grletineca su se uplašili da je ukraden i prodan, pa se u potragu dao i lokalni župnik. Misterij su brzo riješili...
Vidi originalni članak

Išao sam u trgovinu, svaki dan prolazim pored toga križa, živim dva kilometra dalje, u Zalugu. Kad, vidim - nema Isusa! Nestao kip! Ne znam kad se to dogodilo, u noći na srijedu ili noć kasnije, ali više ga nema. Kazao nam je to Mislav Antolić iz Zaluga u Općini Hum na Sutli, koji nam je poslao slike praznoga križa u mjestu Grletinec.

- Ma prvi glas, ne znam za to! - zabrinuo se nakon dojave mještana i župnik Damir Ivanek iz Prišlina, koji je odmah krenuo zvati kolege u susjedstvu. Nije šala, nema Isusa što već sto godina stoji pored puta, i u kojeg se mještani otad i uzdaju. Ništa nije znala niti policija, no malo po malo spretni je župnik riješio misterij! Raspelo je u vlasništvu Anđele Mikše (76) iz sela Lastine, koja je kip nedavno skinula jer mu je od zuba vremena otpala glava.

- Sve je u redu, ništa nije ukradeno - tješi susjede gospođa Mikša. Raspelo je, kaže, prije sto godina dao napraviti njezin stric Stjepan Završki . Bio je bolestan, pa je raspelo, kaže, bilo “zagovor”.

- Zadnji put sam ga dala obnoviti prije deset godina, ali nakon što je jednom pao, više nije bio za popravak, treba novi kip. Ja sam stara, teško mi je to, uspjeli smo kip skinuti nedavno, sad ćemo vidjeti što dalje - rekla je gospođa Mikša.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • tuliluli 14.07.2019.

    Ošo braca u Englešku...

  • tkopajti 14.07.2019.

    Uskrsnuo i ode u Njemačku...

  • 14.07.2019.

    otišel je malo do reke Krapinčice oprat noge pa se vrne na zaj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare