To je to što me zanima!

Italija: Ogromna stijena oštetila imanje staro tri stotine godina

Oštećeno imanje u Traminu (Italija) iz zraka je snimila bespilotna letjelica, a na snimci se jasno vidi put ogromnih stijena do objekta. Šteta je više milijuna eura
Vidi originalni članak

Tri stoljeća staro imanje oštetila je stijena volumena oko 4000 kubičnih metara koja se odlomila i prošla kroz štalu, prenosi The Independent

Nesreća se dogodila 21. siječnja u Traminu, na sjeveru Italije.

Osim stijene koja je prošla kroz štalu, imanju je zaprijetila još jedna slične veličine, no ona se zaustavila blizu glavne kuće, koja je inače u vlasništvu Katoličke crkve.

Oštećeno imanje iz zraka je snimila bespilotna letjelica, a na snimci se jasno vidi put ogromnih stijena do objekta.

Voditelj imanja barun Philipp von Hohenbühel za SüdtirolNews je rekao kako je odron uzrokovao više milijuna eura štete.

Srećom, u nesreći nitko nije ozlijeđen, no područje je evakuirano jer geolozi vjeruju da bi moglo doći do novih odrona.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • VRAG STARI 30.01.2014.

    Da, crkva kaže 3 miliona €, a što će reći osiguranje ? Koliko vidim ima štete ( zajedno sa zbrinjavanjem gromada ) oko 100 000 €, po talijanskim cijenama. Dakle, pričekajmo !!

  • Prva Proleterska 30.01.2014.

    I nema samo Omiš stijene iznad grada , ima jih i Knin. Kad se je u Kninu sa tvrđave otkinula gromada od 500 tona , srećom zaustavila se odmah na prvoj ravnoj polici, inaće bi Knin i prije postao svetsko poznato selo ! Došla JNA prekrila helikopterima gromadu sa protupodmornićkim mrežama , izbušila , stavila mine i evakuirala kompletni dio grada od žel. stanice na dole prema Drnišu. Kad je puklo , kamenćići su letjeli svuda po gradu , samo nije bilo ni jednoga većega kamena nego šaka ruke.

  • Prva Proleterska 30.01.2014.

    Ovo je i bilo spremno za rušenje! 3 miljona štete? Može bit al samo u Italiji i to kod mafije ili crnomantijaške iste iz Vatikana.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare