To je to što me zanima!

Iustitia et pax: Definicija braka tu ustanovu samo osnažuje

Komisija HBK predstavila je izjavu o poštovanju braka i zaštiti obitelji te o potrebi dijaloga države s crkvama i zajednicama uvjerenja o pitanjima od općeg dobra
Vidi originalni članak

Komisija Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax pozvala je kršćane katolike i hrvatske građane da 1. prosinca izađu na referendum o braku i izjasne se 'za' ustavnu definiciju braka kao zajednice žene i muškarca. 

Predstavili su izjavu o poštovanju braka i zaštiti obitelji, kao i o potrebi dijaloga države s crkvama i zajednicama uvjerenja o etičkim pitanjima od općeg dobra. Izjava, naslovljena 'U zaštitu braka i obitelji - o obitelji i prvoprosinačkom referendumu' sastoji se od pet cjelina - glas za obitelj, lutanja politike, osobitosti institucije braka, važnost referenduma te dužnost dijaloga i uvažavanja vrijednosti.

Ističu kako se unošenjem definicije u Ustav 'ustanova braka osnažuje'

Dodaju kako je 'neprimjereno, ali i protupravno, kad od hrvatske izvršne vlasti slušaju da bi unošenje definicije braka u Ustav predstavljalo veliku pljusku hrvatskom političkom sazrijevanju i korak unazad', piše HRT.


Idi na 24sata

Komentari 135

  • ŽeljkoKranjčević 29.11.2013.

    Čime osnažuje: papirom ili peojektima radiom ili radom udruge:u ime obitelji sex orgijama kao novinari pišu ?

  • zagi 24 29.11.2013.

    Baš me zanima kako bi Papa Franjo glasao na ovom referendumu

  • fabijus veliki 29.11.2013.

    ako netko širi mržnju i stalno povlači netrpeljivost u ovom slučaju to je lgbt zajednica!!!!! ne želi nitko vama zlo, niti vam želi oduzeti prava samo narod ne želi da se vaše homo zajednice nazivaju istim imenom u ovom slučaju brakom, kao hetero zajednice!!! kreativni ste pa smislite neko ime i riješen problem!! a to ne dolazi u obzir je bi se vi silom izjednačavali a to ne ide!! da ste malo tolerantniji shvatili bi da se ovim referendumom otvaraju vama vrata da napokon dobijete prava koja morate imati- nasljeđivanje imovine, mirovine i ostalo!! spominjete logore i oduzimanje ljudskih prava i širite neistine a i sami ste većinom krivi za sve što vam se događa, da niste toliko napadni i da niste toliko insistirali da paradama zbog kojih se isto tako trošila lova ( a samo spominjete koliko će referendum koštati) sve bi bilo drugačije!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare