To je to što me zanima!

Ivan Aralica: Jugonostalgičare valja izvrgnuti sankcijama

Aralica kritizira sve politički lijevo od njega, govori 
o potrebi za ostracizmom i lustracijom. Napada Mesića, Linića, Sanadera, Matvejevića, Josipovića...
Vidi originalni članak

Ivan Aralica posljednjom je knjigom “Smrad trulih lešina” definitivno učvrstio položaj glavnog ideologa nacionalne desnice. On najjasnije artikulira sve ono što razne skupine, od prosvjednika iz Savske 66 do bivših pašalićevaca, misle o današnjoj Hrvatskoj.

Dvije su ključne riječi - jugoslavenstvo i komunizam. Razloge nikad dramatičnije podjele društva, kao i sve očitijeg ekonomskog kolapsa, pisac vidi u “nespremnosti lijevih političkih elita da se odreknu komunističkog totalitarizma.” 

U prvom dijelu knjige Aralica konstatira kako se u početnom razdoblju hrvatske države smatralo da je društvo samo po sebi, organski, obavilo “čišćenje od komunističke ideologije i mentaliteta”, ali s vremenom se shvatilo da je na državnoj razini “zavladala korupcija umjesto vladavine prava i organizirani kriminal umjesto ljudskih prava, a na razini stranaka obnovljen je komunistički stranački totalitarizam”. Stoga je, prema njegovu mišljenju, potrebno zakonom odrediti da je jugoslavenska promidžba, “javljala se ona i kao nostalgija, protuustavan čin, a javno veličanje jugoslavenstva prekršaj koji podliježe sankcijama...”Aralica ne bira previše riječi: “Hoću, mirno, bez mržnje, baviti se fenomenom komunističkog i jugoslavenskog govnarstva kod nas. E, to hoću! Jer to smrdi! A s đubrom valja na đubrište i kad je đubre čisto mentalne naravi”, kaže pisac, koji u dijelu teksta pothranjuje određenu teoriju zavjere. Aralica, naime, smatra da je Ivo Sanader bio “trojanski konj ljevice”, odnosno, “kukavičje jaje” podmetnuto u stožernu državotvornu stranku.

>>>Više pročitajte u Expressu


Idi na 24sata

Komentari 101

  • ElvisNakic 30.01.2015.

    Vidi ovog ljepotana Ivana Aralic (varalice)Primitivizam i ne tolerancija je glavni problem nas hrvata. Nisu nama problem srbi-jugonostalgičari, taj smo rat pobijedili prije 20 godina. Nama su problem društvene elite. Nama je problem šutnja naše intelegencije.

  • đuzeđpejelov 16.01.2015.

    tebe treba i sankcionirati

  • degtaryev 16.01.2015.

    Aralica, Jurčević,Pečarić,Jović,Vukman su vrhunski hrvatski intelektualci i domoljubi.Oni ne šute kao neki , gađaju tamo točno gdje treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare