To je to što me zanima!

Ivana Pavla II. će u 2010. godini proglasiti svecem

Papa Benedikt XVI. trebao bi potpisati dokument kojim svojem prethodniku priznaje ''herojske vrijednosti''. Ivan Pavao bo tako postao svetac
Vidi originalni članak

Papa Ivan Pavao II. mogao bi biti proglašen blaženim 16. listopada 2010., na dan kada je 1978. izabran za papu. Papa Benedikt XVI. treba u subotu potpisati dokument kojim svojem prethodniku priznaje ''herojske vrijednosti'' što je glavni korak prema proglašenju blaženim. Za beatifikaciju je potrebno priznati čudesno ozdravljenje časne sestre Marie-Simon Pierre koja se molila pokojnom papi. Liječnička komisija za pitanje svetaca treba potvrditi čudo u ozdravljenju, koje onda potvrđuju teolozi i kardinali. Nakon toga se komisija sastaje sa Benediktom XVI.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • sabo 19.12.2009.

    I mi muslimani smo ga voljeli. I on je bio \"naš Papa\" jer je bio čovjek koji je volio sve ljude svijeta. Ali proglasiti ga svetim? On je umro i više nemože nikome pomagati, a kamoli nekoga liječiti. Časna sestra je ozdravljena uz Božju pomoć ili uz pomoć lijekova (i to je jedan vid Božije pomoći), a ne uz pomoć Ivana Pavla II. Šta je on otišao Bogu, pokucao na vrata od ureda i rekao \"Bože dolazim ti u posjetu da pomogneš toj i toj osobi\". On je mrtav i pustite ga da počiva u miru što je i zaslužio, a naše je da molimo Boga da ga nagradi u raju za sve dobro što je učinio i da mu oprosti eventualne greške koje je kao čovjek vjerojatno učinio.

  • drug Kardelj 17.12.2009.

    Sve je to buissines drugovi!

  • sanja4 17.12.2009.

    nisam vjernik, ne ližem oltare ali on je bio najprije VELIKI čovjek i zaslužio je to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare