To je to što me zanima!

Ivanu pozlilo na terenu, srušio se, oživljavali su ga 45 minuta

Šok u Pojatnom: Ivan Domaćinović (17) se požalio da mu je muka i da teško diše. Pomoćni sudac ga je poslao na klupu i Ivan je ubrzo nakon toga pao u nesvijest
Vidi originalni članak

Sine, molim te ne idi na tu utakmicu, odmori se malo, govorio je u subotu poslijepodne Dubravko Domaćinović sinu Ivanu (17). No Ivana, juniora NK Croatije Pojatno, ništa nije moglo zaustaviti. Uz riječi kako mu je nogomet sve u životu te da osjeća da će pobijediti Sutlu Šenkovec, iz zaprešićkog doma otišao je na nogometno igralište u Pojatno. Nikada se više nije vratio.

Požalio se da mu je loše

- Igrao je lijevog beka i nakon 50 minuta utakmice, oko 17 sati, jednom od suigrača se požalio kako mu je muka te da teško diše. Pomoćni sudac ga je poslao na klupu i Ivan je ubrzo nakon toga pao u nesvijest. Do njega je odmah dotrčala liječnica i uspjela ga osvijestiti, no nakon što je popio vode, iznova se srušio. Hitna pomoć stigla je za desetak minuta. Iako su ga reanimirali 45 minuta i svim silama nastojali vratiti u život, nije izdržao. Preminuo je - slomljeno nam je ispričao Ivanov kum Tihomir Kadlik (52). Uz Ivana se posebno vezao još kad je bio dijete, gotovo od njegova rođenja. Pratio je njegovo odrastanje te se s njegovim roditeljima i njime veselio njegovim brojnim planovima i budućnosti.

 Bio je dijete, prepuno dječačkih snova i želja koje, nažalost, nikada neće ostvariti.

- Bio je u sretnoj vezi i to je prijepodne proveo kod djevojke. Čak je i njenim roditeljima pomagao raditi u vrtu. Odmalena je bio živo i veselo dijete, prepuno dječačkih snova i želja koje, nažalost, nikada neće ostvariti. Nitko od nas ne može ni pretpostaviti što se dogodilo jer je Ivan bio zdrav. Nikakvih zdravstvenih problema nije imao, čak su i svi liječnički nalazi i testovi bili uredni. Još čekamo rezultate obdukucije sa Šalate, kamo su ga odvezli nakon tragičnog događaja. Nadamo se da ćemo ih danas saznati da možemo pripremiti pogreb - govori nam Tihomir. Iako ne želi plakati, teško mu je. S vremena na vrijeme suzu izdajicu krišom obriše.

Ivanova sestra Dora, koja živi u Rijeci, s bratom se, kaže, posljednji put vidjela prije mjesec dana. I ona, kao i roditelji, još iščekuje da će se pojaviti na ulaznim vratima stana sipajući šale kao uvijek.

"Život je čudan i nepravedan"

- Bili smo vani i super smo se proveli. Bože, što je život čudan i nepravedan. Moj brat trebao je u lipnju napuniti 18 godina. Sada je zauvijek otišao - shrvano govori Dora, dok prima izraze sućuti od Ivanovih prijatelja, poznanika i suigrača koji obilaze njegov dom. Iako je potpuno utučen, Ivanov otac javno je zahvalio liječnici na terenu što je odmah reagirala i dala sve od sebe da pokuša spasiti njegova sina, kao i ekipi Hitne medicinske pomoći koja ga je bezuspješno oživljavala 45 minuta.

Šok i nevjerica zavladala je i u NK Croatiji Pojatno. Predsjednika kluba Roberta Jandrasa ova je tragedija toliko pogodila da je i sam zatražio liječničku pomoć. Kako smo doznali, na igralištu u Pojatnom do daljnjeg su odgođene sve utakmice.

Smrt na nogometnim terenima

Smrt na nogometnim terenima, nažalost, nije rijetkost. Lani u lipnju na terenu se srušio i Alen Pamić (24) dok je igrao mali nogomet. Obdukcija je pokazala da je imao problema sa srcem, zbog čega se i prije rušio. Na treningu Varteksa se 2007. srušio Mateo Vajagić (13). Obdukcija je pokazala da je i ovog puta razlog smrti bio problem sa srcem.

Idi na 24sata

Komentari 152

  • stiven 31.03.2014.

    Ivane neka te dragi Bog sada čuva,sučut obitelji i prijateljima .

  • Renato Ćorluka 31.03.2014.

    U hrv. nogometu uopće nema liječnićkih pregleda u amaterskim ligama to se sve samo plati i lupi pečat... a kad se pregledava to je površno .. al treba bit realan gdje bi to odvelo da se uvedu skuplji i detaljni pregledi ..pa vjerovatno bi propao amaterski sport jer nema se novaca ni u profesionalnom sportu , a kamoli u amaterskom... primjer je pamic on je prosao mnnoge strucnjake odgovora nije bilo ..tj. nije zdrav jer je nenormalno da se rusi na terenu al analize nisu pokazale neku ozbiljnije probleme stoga je igrao i dalje ...

  • cartman68 31.03.2014.

    to se dogada i dogadat ce se sve dok pametni klubovi rade po istom nacinu..uzmu sve iskaznice od igraca odnesu doktoru da ovaj stavi štambilj i onda neka oni igraju...90% klubova neradi lječničke preglede i to je normalna stvar da se događa...sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare