To je to što me zanima!

Kunst: Ova Vlada je više od svih učinila za umirovljenike

Boris Kunst, Silvano Hrelja i Zlatko Klarić raspravljali su u emisiji 24sataTV Izbori 2011: Kome vjerujete o socijalnim pravima, mirovinama, rezanju plaća i otkazima
Vidi originalni članak

Kunst (HDZ) je rekao kako je ova Vlada više od svih prije učinila za umirovljenike, a Zlatko Klarić je dodao da je žalosno što velik broj umirovljenika živi ne na rubu egzistencije, već na rubu gladi. 

Na pitanje treba li nam potpuna ili djelomična reforma mirovinskog sustava, Kunst je rekao da je bez otvaranja novih radnih mjesta teško ostvariti bilo što. 

Na pitanje postoji li pravednija raspodjela, Kunst dodaje da je takva kakva je trenutna moguća. Zlatko Klarić iz ASH kaže da treba odmrznuti mirovine, promijeniti zakon o usklađivanju mirovina i povlaštene mirovine skinuti sa Zavoda. 

Silvano Hrelja (HSU) je dodao da je sustav prilično pravedan, ali da nije doživio reforme, već deforme. Dodaje da treba sustav biti pravičniji. Slaže se sa skidanjem povlaštenih mirovina i dodaje da sustav treba uvijek nadograđivati.

Do kraja emisije u anketi 24sata sudjelovalo je nešto više od 11.000 čitatelja. Najviše glasova, 67 posto, skupio je Silvano Hrelja, dok je Boris Kunst skupio 33 posto glasova. Zlatko Klarić skupio je 26 glasova.

Tijek rasprave možete pročitati ovdje

Idi na 24sata

Komentari 38

  • kiki1984_1 11.11.2011.

    sve lopove iz hadezea mogu nekako još prožvakati,ali ovog kunsta nikako,neznam zašto..jednostavno,lik je toliko antipatičan,lažov da vjerujem da ga ni vlastita majka nije volila!

  • Car Mrgud 11.11.2011.

    Kod mene u kvartu je najveća uvreda kad ti neko veli:"e,jesi kunst u tri p.... mat....e!" Al to se veli samo u izuzetnim slučajevima gnjusnosti.

  • nikola1121953 11.11.2011.

    Čemu uopće pretjerano trošiti riječi o Kunstu. Pa zar nam do sada nije sve rekao o sebi. Ali nikada ništa pametno o nečem što je korisno. Najbitnije je da uvijek u nekoj frci zna pljuvati po svemu i svakom. Narcisoidni luđak. Ali je možda ipak nešto i naučio u saboru, ako ništa više, a ono : koliko je 50% + 1 dionica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare