To je to što me zanima!

Slovenski mediji: Ivica Todorić planira preuzeti Mercator

Sredinom travnja Agrokor planira zaključiti pregovore s Pivovarnom Laško o kupnji njihovog udjela u Mercatoru i krajem mjeseca objaviti preuzimanje Mercatora
Vidi originalni članak

Agrokor Ivice Todorića planira neprijateljsko preuzimanje Mercatora, objavio je slovenski Dnevnik. Todorić se prvo namjerava odazvati na poziv za  javno prikupljanje obvezujućih ponuda Pivovarne Laško koja prodaje svoj udio od 23,3 posto Mercatora.

Cilj Agrokora je dobiti najmanje 50 posto Mercatorovih dionica, te su već dva puta u protekle dvije godine pokušali preuzeti tvrtku. Dnevnik otkriva kako će UniCredit u suradnji s konzorcijem odabranih banaka biti u ulozi financijera Agrokora u preuzimanju Mercatora. Agrokor bi, prema Dnevniku, trebao financirati vlastitim sredstvima pola cijene kupnje 36,3 posto dionica dok će mu ostatak novca posuditi banke.

Todorić je navodno ovog tjedna bio u Milanu u sjedištu UniCredit Grupe gdje su dogovoreni detalji oko kupnje Mercatora. Navodno bi se kupnja financirala novim kreditom od pola milijarde eura, dok bi razliku kapitala podmirio Agrokor i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) koja je spremna za ovaj projekt izdvojiti 50 do 100 milijuna eura.

Seebiz piše kako je Agrokor zainteresiran za Mercator, prije svega zbog sinergijskih učinaka. U nabavi i logistici godišnje bi se uštedjelo 120 milijuna eura, a 5-10 posto radnika Mercatora (na svim tržištima gdje je prisutan) bi izgubilo posao u sljedeće tri godine.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • kova_sb 20.02.2011.

    A jbg za vrijeme komunista su starog todorića uništili, pa im se Ivica osvetio, pa šta neka je uspio ako je mogao, bolje kupovati hrvatske proizvide u Konzumu nego, po austriskim i njemačkim lancima. Živio Ivica Todorić, ako imaš neki posao za mene javi se!

  • GLASNARODA_1 20.02.2011.

    Naš sugrađanin Nikica Todorić se ponaša kao da ima na skrbi nekoliko milijuna djece i unuka i nikad mu nije dosta novaca. Ljudska pohlepa nema granice. Sve gleda uzeti za sebe i svoje. Žalosno ali istina.

  • HectorTheGreat 19.02.2011.

    ha, doci ce i kod nas jednom nekad vlast koja ce posteno sudit i imati muda,, makar i strana. a onda ce todoric preuzeti svoj krevet u remetincu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare