To je to što me zanima!

Ivo, a gdje je pojas? Nema više automobile od 500 tisuća eura

Bivši premijer Ivo Sanader nekada nije ni sjedao u auto čija je vrijednost manja od milijun kuna. Danas mu nije bitna cijena. A niti na sigurnost više uopće ne pazi...
Vidi originalni članak

Naviknuli smo se gledati kako Ivi Sanaderu vozači otvaraju vrata izglancanih luksuznih automobila vrijednih barem pola milijuna eura. Kao premijer nije ni mogao sjedati u aute bez blindiranih stakala, kožnih sjedala uz svu opremu koju automobili mogu imati. 

Danas, kad se brani sa slobode zbog navodnog ratnog profiterstva, sam vozi automobil, čija vrijednost nije ni jedna trećina onoga na što se naviknuo, s naljepnicom za invalide. Izgleda da mu je zbog učestalih vožnji na stražnjem sjedištu ostala navika nevezivanja sigurnosnog pojasa, no moguće je da to ne radi i iz zdravstvenih razloga. Ozbiljna lica bivši premijer Sanader vraćao se u nedjelju sa suprugom Mirjanom iz rodnoga grada gdje je u dva dana posjetio obitelj i prijatelje.

Ulicama sada šeće sam, a tek rijetki prijatelji, poput Jerka Rošina, koji su uz njega ostali i u ovim najtežim trenucima ne libe se fotografirati s "državnim neprijateljem brojem jedan". Od "starog" ponosnog i prkosnog Sanadera ostao je vješti govornik koji bez zadrške stane pred kamere i odgovara na novinarska pitanja.

No, slomljeni duh odaje ispijeno lice i veliki gubitak kilograma. Odjeća iz vremena njegova političkog vrhunca, kad mu je 230.000 sad bivših stranačkih kolega klicalo i kad su najbliži suradnici ponosno uglas vikali: "Kud Ivo, tud i ja", sada nezgrapno pada jer se pod njom nalazi čovjek "smanjen" za nekoliko konfekcijskih brojeva.

Nekada su ga građani zaustavljali i molili da se slika s njima za uspomenu, danas šapuću dok prolazi, a turistima se blicanje fotoaparata u njegovu smjeru čini "pomalo zastrašujuće", kako je komentirala tamnoputa turistkinja na splitskom Peristilu ne znajući o kome je riječ. 

Da bi vidio svoju majku, morao je uplatiti jamčevinu od 12,6 milijuna kuna, predati putovnicu i obvezati se da se neće kriti. Od vođenja vlade i stranke spao je na puko vođenje osobne bitke za slobodu.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • user_133199 09.11.2012.

    e vi jadna sirotinjo nemate posla jer vam je on pokra firme i prodo pol drzave vozite se biciklom ko ga ima ili se svercate u tramvajima i busevima jer ne mate za kartu a njemu lopovu i lazovu i bjeguncu kukavici kao zablokirali imovinu a ive vozi sve u 16 tu zablokiranu imovinu ma ima ive vise nago mi prosti narod skupa .on ima i kucu na par etaza a sta ce ima velikuu obitgelj, kad mu dodu taki ka i on tu iz komsiluka iz remetinca na kavicu da ih moze ugostiti jel vi znate koliko je njih tramo a ova degenericna debelguza od zene mozda je ona invalid u mozak pa zato naljepnica ili nemaju za parking pa racunaju koji ce bedak naplatit invalidu kaznu za parkiranje..bedaki oboje fuj kad oni ostanu bez kuce otvaram sampanjac i pijem , amozda mu bajic posalje opet kakvu slikicu pa mu ostavi i kucicu ma gadljivo sve to

  • ante1601 01.11.2012.

    gospodin...

  • DarkoČulig 06.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare