To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Datum izbora ću, prema zakonu, odrediti ja

Konzultirat ću se i s Državnim izbornim povjerenstvom o tome postoje li tehničke mogućnosti spajanja lokalnih i europskih izbora, rekao je predsjednik Josipović
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je nakon kave s građanima kazao kako vjeruje da slovenski parlament  još može na vrijeme ratificirati hrvatski pristupni ugovor. Istaknuo je kako dobrim znakom smatra najavljeni sastanak slovenskog i hrvatskog premijera, piše Dnevnik.hr.

- Tko će pregovarati sa strane Slovenije njihova je stvar, a koga god Slovenci odrede za pregovarača, Hrvatska će s dužnim poštovanjem prihvatiti - rekao je predsjednik komentirajući smjenu Karla Erjavca iz pregovaračkog procesa. 

Osvrnuo se i na izbore za Europski parlament.

- Osim što ćemo dobiti svoje eurozastupnike, oni imaju i svoju simboličnu vrijednost jer su to naši prvi europski izbori. Zato bih htio da proteknu u maksimalno demokratičnom tonu, da budu sjajno organizirani i da građani izađu u velikom broju na izbore - rekao je. Komentirao je i mogući datum izbora.

- Konkretan datum izbora određuje, sukladno zakonu, predsjednik Republike. Ja ću to učiniti vodeći računa o stajalištu Vlade i svih političkih stranaka, a konzultirat ću se i s Državnim izbornim povjerenstvom o tome postoje li tehničke mogućnosti spajanja lokalnih i europskih izbora - istaknuo je predsjednik. 

Idi na 24sata

Komentari 101

  • rodman65 18.02.2013.

    Ivo Josipović: Datum izbora ću, prema zakonu, odrediti ja ..........eto da i ti nešto radiš s cilon svitom savjetnika i pobocnika......Drž se i budi čvrst u tom naumu a nakon toga zaslužujete jedan domjenak na Pantovčaku za 1000 uzvanika......BTW...ovakva diplomatska akcija je dovoljna za još jedan mandat i da uđe u udžbenike. Samo tako ka i Račan-ODLUČNO MOŽDA.

  • spica45 18.02.2013.

    Ne gospodo ja neidem na te izbore a mislim da neću više ni na jedne. Pa zar ja da nekoga zaokružim ko će imati plaću 8 000 Eu a narod kod nas jedva preživljava, dakle nekoj guski vrat mazati nedolazi u obzir

  • Traktornalivadi 17.02.2013.

    Bledoliki i Zoran imaju već svoje favorite i ti koji oni odaberu idu u EU parlament za skromnu plaćicu od 8000 eurića. Možemo mi glasati ovako onako, oni idu i gotovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare