To je to što me zanima!

Ivo Josipović ide na summit u Libiju, sastat će se s Gadafijem

Naziv summita je Ulaganja, gospodarski rast i stvaranje radnih mjesta. RH sudjeluje kao promatrač. Sudan ga bojkotira jer se on, kažu, održava pod pritiskom Europe
Vidi originalni članak

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović otišao je u Libiju gdje će sudjelovati na summitu EU Afrika, javlja HRT. Naziv summita je Ulaganja, gospodarski rast i stvaranje novih radnih mjesta. Među predstavnicima Afričke unije i zemalja članica EU-a su i predsjednik Zimbabvea, Robert Mugabe, njemački ministar vanjskih poslova, Guido Westerwelle te premijer Italije, Silvio Berlusconi. Predsjednik Josipović rekao je kako Hrvatska u potpunosti dijeli interes Europske Unije za afrički kontinent, koji je u fazi ubrzanog razvoja. Hrvatska sudjeluje kao promatrač. Josipovića će primiti i libijski vođa Moamar Gadafi, a trebao bi se sastati i s hrvatskim državljanima koji žive u Libiji i predstavnicima hrvatskih kompanija. 

Sudan bojkotira summit

Sudanski predsjednik Omar al-Bashir bojkotira summit, javlja AFP. Sudanski ministar vanjskih poslova Ali Ahmad Karti rekao je kako im smeta što se sastanak održava pod pritiskom Europe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kristov 30.11.2010.

    molim Protokol bjeloglavog da nam objavi slijedeći "spoljnopolitički susret" Dodik, Izetbegović ili Komšić?? Dobro reče komentar prije mene, lošim stazama, putovima revolucije sa zvijezdom petokrakom i šajkačom trorogom, već viđeno od prethodnika..

  • otorinolaringolog / ginekolog 29.11.2010.

    donesi nam benzina

  • nogometas05 29.11.2010.

    Nastavlja gdje je izrod bradati-Mesić stao,putovanjima po zemljama Levanta..osim toga koliko kosta da bjeloglavi sup putuje okolo na nas racun a ima status samo promatraca,u prijevodu ide zderat,pit i spavat i vozat se avionom na nas racun...fuj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare