To je to što me zanima!

Ivo Josipović u Francuskoj: Dočekali ga uz vojne počasti

Predsjednik će u Francuskoj biti par dana, a uručit će odličja petorici Francuza za njihov doprinos poboljšanju odnosa između Hrvatske i Francuske te Europske unije
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović stigao je u službeni posjet Francuskoj, na poziv francuskog predsjednika Francoisa Hollandea. U zračnoj luci u Parizu Josipoviću je priređen svečani doček uz vojne počasti. 

Predsjednik je u hrvatskom veleposlanstvu u ponedjeljak navečer uručio odličja petorici francuskih državljana za njihov doprinos poboljšanju odnosa između Hrvatske i Francuske te zbog njihova doprinosa u procesu pristupanja Hrvatske EU-u, javlja HRT. Red kneza Branimira s ogrlicom predsjednik je uručio Jean-Louisu Dewostu, posebnom savjetniku hrvatske Vlade za pitanja pravosuđa u pristupnim pregovorima te Guyu Legrasu, savjetniku Vlade u pregovorima na području poljoprivrede. Zastupnik u Nacionalnoj skupštini Patrick Bloche i senatorica Michele Andre primili su odličja Reda Trpimira s ogrlicom i Danicom. Isto odličje dobila je Catherine Lalumiere, potpredsjednica međunarodnog Europskog pokreta koja je obnašala dužnost glavne tajnice Vijeća Europe u razdoblju primanja Hrvatske u tu organizaciju. 

U utorak se sastaje s Hollandeom

Josipović će se drugog dana sastati s kolegom Hollandeom, a središnja tema razgovora dvojice predsjednika će biti skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju. 

Očekuje se kako će Francuska ratificirati hrvatski pristupni ugovor do kraja ove godine. Hrvatski predsjednik će s francuskim kolegom otvoriti u pariškom Muzeju Cluny izložbu hrvatske srednjovjekovne umjetnosti u sklopu festivala Croatie, la voici, koja traje do siječnja 2013. godine.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 09.10.2012.

    Sa svim počastima, Očito da žele nešto od nas, sigurno ne za dobrobit naroda.

  • user_99623 09.10.2012.

    Eto vidiš prilika da opet navuče ovu uniformu.

  • zagi 24 08.10.2012.

    Čemu toliki zlobni komentari?! Jel to nekome krivo što imamo kulturnog predsjednika kojeg kulturno primaju u svijetu? Sve mi se čini da se na dosta nas može primjeniti poslovica:" Možeš istjerati medvjeda iz šume, al šumu iz medvjeda, nikad!"

Komentiraj...
Vidi sve komentare