To je to što me zanima!

'Većina spremnija kukati nego raditi, to se mora promijeniti'

Teret krize mora se pravedno rasporediti. Mislim da ima prostora da se najavljeno rezanje plaća od tri posto u javnom sektoru napravi po pravednijim ključu, rekao je
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović u utorak je govorio na predavanju o gospodarskim perspektivama održanom u Zagrebu, koje je organizirao Institut za inovacije. 

- Naša je velika boljka u kulturi kukanja. Većina je više spremna kukati nego raditi. To se mora promijeniti - rekao je između ostalog predsjednik, piše Večernji list. 

Tijekom jednosatnog govora iznio je nekoliko kritika na račun Vlade, poduzetnika i društvene klime općenito. Vladu je pozvao na bolji socijalni dijalog, te dodao da se zemlja ne može nadati izlasku iz krize bez investicija i novih radnih mjesta. 

- Teret krize mora se pravedno rasporediti. Mislim da ima prostora da se najavljeno rezanje plaća od tri posto u javnom sektoru napravi po pravednijim ključu - rekao je Josipović. 

Predsjednik je osudio i poduzetničko divljaštvo u koje je uključio devastiranje okoliša, neisplatu plaća i neplaćanje poreza.

- Takvi poduzetnici i investicije nisu potrebne Hrvatskoj. Usprkos krizi, država mora naći način kako potaknuti društveno odgovorno poslovanje - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 272

  • AntunJurgec 28.02.2013.

    Tebi nije potrebno kukati tak dobiš i prevelku plaču za to kaj radiš sada si pokazal svoje pravo lice više nisi mogel izdržati da se ne izlaješ pozdravi se sa još jednim mandatom

  • nitron 28.02.2013.

    Gdje da ljudi rade kad nigdje nema posla ni za lijek, a svi se izvlače usput na krizu.

  • Dragan Nikolic 28.02.2013.

    Poštovani da ljidi imaju poso oni bi radili nebi kukali.Skini te sebi plače dajte drugima da i oni mogu radit i primat neku dostojnu plaću recimo od 5000 kn. Hvala ni načemu!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare