To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Znam što je sarma, a što su arambašići

Predsjednik je uoči 295. Alke gostovao na radiju. Kazao je kako Alka mora biti iznad svake politike i da će, dok je hrvatskog naroda, biti i sinjske Alke
Vidi originalni članak

Predsjednik Josipović stigao je u Sinj na 295. sinjsku Alku. Gostovao je na HIT radiju i odgovorio na par brzopoteznih pitanja. Pokazao je zavidno znanje u poznavanju razlike između sarme i tradicionalnih sinjskih arambašića.
 Znam. U arambašiće ide suho meso - spremno je odgovorio predsjednik i priznao kako je kao mali navijao za Hajduk. No, kada je, kaže, shvatio što se sve događa u našem nogometu, ohladio se. Sada prati samo hrvatsku reprezentaciju. Dodao je i kako se osjeća kao zagrebački Dalmatinac, kao i njegovi roditelji, koji su odavno iz Baške Vode preselili u Zagreb. Na pitanje kakvu glazbu sluša, predsjednik je kazao, da sluša sve.
- Ako mi se ne sviđa, jednostavno ugasim. Najviše cijenim Gibonnija, Josipu Lisac, Parni valjak i Urbana  - ispričao je Josipović. Za kraj je dodao kako Alka mora biti iznad svake politike i da će, dok je hrvatskog naroda, biti i Alke.

POSTAO PREDSJEDNIK PU MU PUSTILI POBJEDU?
Nakon što je većinu tjedna proveo radno, subotu navečer, Josipović je ostavio za malo zabave. S prijateljima je tradicionalno zaigrao na boće u Šošićima kraj Makarske. U Josipovićevoj ekipi igrali su Zlatko Gareljić, Mirando Mrsić i Tomo Letica. A u protivničkoj Vedran Lendić, Velimir Vidak, Mimo Čulav i Ivo Selak. Josipović do sada nikada nije pobijedio, no, ovaj put mu se posrećilo pa je rezultat na kraju bio 21:18 u korist njegove ekipe. Pobjedu su proslavili uz krepku juhu od pijetla, te pijetla 'lešo', miješano meso s roštilja i za desert fritule, rafiole i kroštule uz crno vino. Društvo je bilo dobro raspoloženo, a Josipović ih je napustio oko ponoć i pol, te je krenuo za Bašku Vodu. Odmor završava u ponedjeljak i vraća se u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • waka-waka 08.08.2010.

    Majstore!

  • mellifera 196666 08.08.2010.

    Pa dobro ,nitko ne voli političare,ali kakav je to odmor kad te stalno prate novine i televizija,poslovni suradnici,a svaki drugi dan protokolarne obaveze......lova je dobra ali kad opće idu na zahod?

  • PapaŠtrumpf 08.08.2010.

    Tako je i Tuđman igrao tenis s Orešarom u parovima. Franjo servira, promaši polje za pola metra a sudac viče AS ! Kaže mu Franjo;\"Sudi pošteno\"!...onda mu Rizvanbegović vrati lagano prema reketu da ne mora puno trčati i šta mislite tko pobjedi? Uvijek Predsjednik !

Komentiraj...
Vidi sve komentare