To je to što me zanima!

Ivo Sanader bi mogao postati prvooptuženi u slučaju HEP?

U optužnici protiv Mravka bila bi preprodaja struje, dodjeljivanje poslova, davanje mita, dobravanje popusta za struju, krediti dviju tvrtki iz Dioki grupe, Buljubašić...
Vidi originalni članak

Tužitelji USKOK-a razmatraju mogućnost da objedine sve istrage o malverzacijama u HEP-u u kojima je osumnjičenik Ivan Mravak, bivši šef uprave. U optužnici protiv Mravka bila bi preprodaja struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju, dodjeljivanje poslova Monting PIM-u, dogovaranje mita od 16 milijuna kuna, nezakonito odobravanje popusta za struju, krediti dviju tvrtki iz Dioki grupe i fiktivno zapošljavanje Rade Buljubašića. Za preprodaju struje prvooptuženi je Damir Polančec, a u ostalim optužnicama prvooptuženi je Mravak. No, objedinjavanjem optužnica u prvi plan bi mogao doći nalogodavac, pa bi Ivo Sanader lako mogao postati prvooptuženi. Mravak je u svojim iskazima pred USKOK-om otvoreno govorio o ulozi bivšeg premijera. Sanadera je teretio za sporni ugovor s TLM-om i Aluminijem, a spominjao ga je i uz Dioki. Mravak je u istrazi spominjao i Damira Polančeca, Krešimira Ćosića, Branka Vukelića i Luku Bebića, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • davor2 28.11.2010.

    jel ima jos nesto da se u hrvatskoj ukrade,ili je sve vec pokradeno???hocu svoj dio...

  • trubica 28.11.2010.

    ivo sanader je poštenjačina i dobrotvor, nesto kao ivić pašalić

  • dukat 28.11.2010.

    Zašto Ivo nije već u Remetincu kad ga terete svi do sad privedeni? Nije, zato što politika tempira da to bude tik pred izbore. E, to je naša pravna država u kojoj je politika ispred svega. Žalosno da žalosnije ne može biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare